A Sineu també es voten partits sense cap possibilitat

D’aquí uns minuts acaba la campanya electoral per a les eleccions europees que tendran lloc aquest diumenge. El dissabte és jornada de reflexió i no es pot demanar el vot.

Ja hem xerrat prou, aquestes darreres setmanes, dels partits que, aparentment, obtindran major nombre de vots a Sineu: PP, PSOE, Esquerra, Primavera Europea i Izquierda Unida. Tanmateix Sineu, com qualsevol altre municipi, aplega una quantitat de vots antisistema gens menyspreable. Així, en les eleccions europees del 2009 les urnes sineueres reberen vots de partits tan ‘exòtics’ com el PACMA (2 vots), tan prehistòrics com la Falange Española (1), o tan llunyans com Extremadura Unida (1). També varen tenir els seus segons de glòria quan la mesa recitava els noms del partits votats UCL (1), CDS (1), IZAN (1), MSR (1) i POSI (1). Pel que fa a la UPyD de Rosa Díez, a Sineu va obtenir només 7 vots.

Cartells de propaganda electoral, ahir en la plaça Es Fossar.

Cartells de propaganda electoral, ahir en la plaça Es Fossar.

A Sineu s’imposen dos dubtes per diumenge:

Què votaran els simpatitzants de Sineuers Independents?: si segueixen els esquemes de MÉS, els independents votaran o bé Esquerra (preferència de l’ala del PSM) o bé Primavera Europea (preferència d’Iniciativa).

Què votaran els simpatitzants i militants de Convergència per Sineu?: no demanen el vot per a ningú, encara que és previsible que el vot es decanti cap al PP o cap a la llista de CiU, depenent del grau de regionalisme del votant (encara que Esquerra hagi incorporat una independent procedent del centre-dreta, a Sineu no aplegarà cap vot d’aquest sector).

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: