XI Mucada, en breu (I): la besada i la visió d’un extern

Morreo amb llengua

La besada entre 'Conchita' i el batle va ser, sense cap dubte, la imatge de la XI Mucada.

La besada entre ‘Conchita’ i el batle va ser, sense cap dubte, la imatge de la XI Mucada.

La besada amb llengua entre Mateu Jaume Roig, pregonera d’enguany, i el batle Pere Joan Jaume, va ser sense cap dubte la imatge del partit ahir. El vilafranquer va afirmar poc després que “la m’ha ficada quasi fins a la gargamella”, segons fonts properes. El batle va sorprendre tothom quan va aparèixer en plena èxtasi mucal (tot hi que hi solia assistir, mai se l’havia vist tant ficat dins el trull en aquesta celebració), alegre i proper, i va sortir a la finestra i va morrejar la pregonera.

El vilafranquer emula quasi exactament el cantant suec Conchita Wurst  (Thomas Neuwirth), guanyador de la passada edició del Festival d’Eurovisió.

Conchita va fer un pregó en el que carregà contra la política lingüística de José Ramon Bauzá i va fer un repàs al naixement de la festa del Much, precisament a Vilafranca (on es robà el primer caparrot que, després, serviria d’inici de la festa sineuera).

Minuts després sortiria per la finestra el Much, que en aquests moments encara era Joan Toni Barceló, que va tenir un record especial per Antonia Ferriol, una de les anteriors Muques, que no va poder assistir a aquesta edició de la festa per problemes de salut.

 

La festa vista per un forà

De vegades, tant sabem de la festa (o tan poc!), que no la sabem explicar. Però potser un forà que no hi és tan a dins, ho veu millor que nosaltres mateixos. Antoni Riera Vives, periodista, escriptor i professor, ha vist la mucada així (fes clic).

 

+ info: demà parlarem de la neteja posterior a la festa i dels comentaris anònims en els diaris digitals.

links útils:  “La vida es veu molt millor si la pintau de color de rosa”

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: