XI Mucada, en breu (II): la genètica del Much i l’olor a orina

Cosa de genètica?

El nou Much, sortit dels Jochs Phlorals d’enguany, és Biel Gacies. Gacies substituirà Barceló i és germà d’Amador Gacias, qui precisament ja va ser Much de Reig durant dos anys abans de Barceló. L’esposa de Biel Gacies serà Aina Ramis Ferriol, germana petita de Maties Ramis, qui va ser el segon Much de la història.

L’esposa del fins dijous Much Joan Toni Barceló va ser la seva germana, Marga Barceló i, per tant, tot quedava en família.

Els demés Much i Muca han estat Toni Florit i Magdalena Genovart (els primers), Antònia Romero (Muca de Maties Ramis) i Antònia Ferriol (Muca d’Amador Gacies),  sense cap parentesc.

No deixa de ser una anècdota, però és curiosa i indicativa que quan una família té un membre que és Much o Muca, és un orgull per a aquesta i si cal repetir es repeteix…

 

Fems i olor de pixum

Eren les dues del migdia del dia 15, festa de la Mare de Déu d’agost, i encara es netejaven els carrers i places on va tenir lloc la festa. La brutícia de la festa no s’havia pogut netejar dia 14 perquè a les nou, hora d’acabar la festa, encara quedaven dos milers bons de persones entre el monument den Rota i la barra del Bar Triquet. Tot i que ja no hi havia música, i s’havien encès les bengales durant la cançó final New York i el DJ Pep Trònic havia anunciat la fi de la Mucada 2014, la gent no es movia del lloc.

Per l’any que ve l’Ajuntament de Sineu hauria de valorar de contractar un servei extra de neteja (per enguany ja es va intentar) i, també, s’hauran de col·locar més banys públics: tot i la quantitat extra de banys d’enguany, alguns dels carrers dels voltants de Es Fossar dia 15 matí eren veritables rius d’orina (especialment els carrers que donen a la Placeta del Mercadal).

 

Josep Melià amb Pep Oliver 'Pavarotti'.

Josep Melià amb Pep Oliver ‘Pavarotti’.

Quins polítics hi havia enguany?

A part dels sineuers, pocs. Del Consell de Mallorca, el diputat sineuer Pep Oliver Boter (PP) oferia pomada granissada a peus del Puig de Reig, on té una casa. La seva cap, Maria Salom (PP), presidenta de la institució, es va deixar veure el dia després, dia 15, a les corregudes del Cós i en el Bar Triquet. L’exconseller Joan Lladó (Esquerra Republicana) enguany no va comparèixer per Sineu, segurament per la inauguració de les noves conferències de “ses Tarragones”, aquesta vegada a sa Casa Llarga. Qui si es va veure i molt és el vicepresident del PI Josep Melià, acompanyant a Pep Oliver Pavarotti. També es va veure el sineuer Toni Esteva, excàrrec d’Els Verds i de la Coordinadora Gai i Lesbiana de les Illes.

 

GALERIA FOTOGRÀFICA

(fotos: Miquel Puiggròs, i alguna de Marta Bergas i de Facebook)

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: