Com serà el Sant Antoni d’enguany a Sineu?

75373_513033462052628_2025530788_n

El foc és el protagonista principal de Sant Antoni [foto: Macià Puiggròs].

El foc és el protagonista principal de Sant Antoni [foto: Macià Puiggròs].

Sant Antoni dels ases, patró dels animals domèstics i, probablement, el sant que celebra la festa més sentida a Mallorca, enguany cau en dissabte. Altres anys dia 17 de gener està marcat en vermell en els calendaris sineuers. Enguany, en canvi, els festius escollits pel consistori varen ser el 2 de gener i el 14 d’agost.

Enguany, això si, l’Ajuntament de Sineu ha volgut esquivar la ‘competència’ dels municipis més santantoniers, com ara Artà, Muro, Manacor o sa Pobla, i ha posposat una setmana la majoria d’actes.

Per dissabte dia 17 el consistori s’ha reservat les beneïdes, que per tant tendran lloc el mateix dia de cada any. Enguany però hi haurà més premis que en anys anteriors, com ja informàrem en el darrer número de Díngola en paper. Tomeu Mulet, regidor de festes, diu que es vol incentivar a la participació i que per això “enguany hi haurà premis a les millors carrosses i comparses de temàtica antoniana, i també als millors carros”. El fogueró del vespre serà encès, com sempre, pels dimonions de sa Cova des Fossar.

El plat fort serà el cap de setmana següent. Pel divendres 23 els Dimonis de sa Cova des Fossar, els grans, els que fan por, han preparat un espectacular correfoc que formarà part d’una Nit de Foc més extensa. Pel mateix vespre, alguns restauradors planifiquen de fer una mena de rua de tapes antonianes amb foguerons i diferents actuacions en els locals (semblant al correbars que habitualment organitza l’associació juvenil Pla de Mallorca en Marxa).

 

Notícies anteriors:

On hi ha foguerons, avui, a Sineu?

Les beneïdes donen el ‘sus’ al sant Antoni sineuer

Què puc fer, a Sineu, aquesta festa de sant Antoni?

A Sineu, Sant Antoni sense el dimoni

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: