El PP local presenta una moció contra la llei del PP estatal que pot fer desaparèixer els clubs petits

El Partit Popular de Sineu presentarà una moció en el proper ple per instar al govern central a suspendre l’aplicació de la Llei de Suport a l’Emprenedor, que estableix tota una sèrie d’obligacions legals difícilment assumibles pels clubs esportius petits.

El futbol base sineuer es podria veure ben afectat per les noves reglamentacions estatals pel que fa a l'esport.

El futbol base sineuer es podria veure ben afectat per les noves reglamentacions estatals pel que fa a l’esport.

Aquesta mateixa moció, o de característiques semblants, s’ha presentat en alguns altres ajuntaments populars. El mateix PP autonòmic s’ha mostrat disconforme amb el PP estatal per aquesta qüestió. Així, el conseller de Turisme i Esports de les Illes Balears, Jaime Martínez, ja havia remès fa dues setmanes una carta al Consell Superior d’Esports (CSE), presidit per Miguel Cardenal, en la qual s’urgia a trobar una solució al problema, “ja sigui amb un règim especial o amb una llei de mecenatge nacional que complementi la que estam tramitant a les Balears“.

No seria estrany que altres grups municipals presentessin també mocions en el mateix sentit, en tant que, per exemple, l’esquerra ja s’havia mostrat bastant crítica amb aquesta llei.

La llei comportarà incrementar les despeses dels petits clubs esportius gairebé en un 50% i això afectarà la funció social d’interès general que exerceixen els clubs, ja que la seva subsistència serà molt difícil.

 

Més mocions

El PP va registrar fa uns dies una altra moció, en aquest cas per impulsar la Setmana Santa (fes clic aquí).  Aquesta moció, que serà aprovada per majoria absoluta del PP i del PI en el proper ple, insta a l’Ajuntament a reconèixer la feina del Patronat de Confraries, a fomentar la participació del poble en l’organització i celebració de la Setmana Santa i altres activitats que beneficiïn el petit comerç, i que, d’acord amb la Llei 1/2002 de 12 de març, el Consell de Mallorca declari la processó del Divendres Sant sineuer com a bé d’Interès Cultural.

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: