Sineuers Independents creu que la llei del PP posarà en un greu compromís els clubs petits

El proper ple municipal debatrà sobre les noves mesures del govern espanyol pel que fa a l'esport.

El proper ple municipal debatrà sobre les noves mesures del govern espanyol pel que fa a l’esport.

395152_4594817401386_43835678_nEl proper ple municipal debatrà les conseqüències que les noves reglamentacions estatals tendran sobre l’esport base sineuer. Ja hem informat, fa una estona, de la moció del Partit Popular (fes clic aquí), però Díngola ha sabut que, també amb data d’avui, el grup municipal de Sineuers Independents ja havia registrat una moció semblant referent a les mesures reguladores dels entrenadors de l’esport base.

Fa aproximadament un any, el Consell Superior d’Esports va emetre un estudi en el que considerava el caràcter laboral de les relacions entre les entitats esportives i les persones que presten serveis retribuïts. La proposta que realitzà el Consell d’Esports a partir de l’estudi és la regularització de les parts mitjançant el contracte a temps parcial. Només de manera excepcional es contempla la concurrència de relacions de voluntariat i, per tant, la no consideració de salari de les quantitats percebudes. Segons Miquel Gelabert, portaveu dels independents, “el sistema esportiu balear se sustenta en gran part en l’esport de base, nins i nines que realitzen activitats esportives en horari no lectiu, i el paper dels entrenadors, delegats i monitors és transcendental per a la seva supervivència, en la mesura que la seva dedicació és en gran part altruista i desinteressada”.

Segons l’esquerra, “l’aplicació imminent de les mesures de regularització implantades pel Govern de l’Estat generaran greus perjudicis a la xarxa de clubs esportius, i fins i tot posaran en perill la seva supervivència”. D’acord amb això, la moció exigeix suspendre les mesures contemplades en l’estudi del Consell Superior de l’Esport (estudi derivat de la Llei 14/2013 de Suport als Emprenedors) i crear un regim especial que s’adeqüi a la realitat específica de l’esport. També exigeix de suspendre les inspeccions que hi podria haver en els clubs de futbol base per assegurar-se que compleixen amb les mesures contemplades en dit estudi. Finalment insta al govern de l’estat a cercar alternatives, com ara crear un model de voluntariat, impulsar un ple econòmic i formatiu per l’esport base, etc.

 

+info:

Consulta la moció dels Sineuers Independents aquí (fes clic).

Consulta la moció del Partit Popular aquí (fes clic).

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: