Crisi a l’IES Sineu

Fa uns dies que Díngola tenia constància dels moviments que es produïen a l’IES Sineu i, de fet, aquests moviments surten com a notícia de darrera hora en la propera revista en paper que sortirà passat demà. Tanmateix aquest vespre el diari AraBalears ha publicat (fes clic) que s’havia fet efectiva la dimissió del director de l’IES Sineu, Pere Mas.

Pere Mas va ser entrevistat en el passat número de la revista en paper.

Pere Mas va ser entrevistat en el passat número de la revista en paper.

Díngola ha sabut que representants del Consell Escolar de l’IES Sineu havien enviat una sol·licitud al director general d’Educació i Cultura, Antoni Vera, proposant la revocació del nomenament del director de l’IES Sineu, Pere Mas, i el conseqüent cessament de la resta d’equip directiu. Sol·licitaven, al mateix temps, iniciar urgentment l’expedient per al seu cessament i l’inici del procés d’elecció d’un nou director/a o, en el seu cas, un procés de selecció que pogués proposar una candidatura transitòria de consens acceptada per tota la comunitat educativa.

Segons han manifestat a Díngola fonts del centre, el claustre de professors del centre sineuer ja va acordar fa uns dies i de forma àmpliament majoritària (78%) demanar la dimissió de l’equip directiu, tenint en compte el malestar general que viu tota la comunitat educativa de l’IES, situació excepcional i anòmala des que l’anterior directiva, elegida amb l’acceptació del Consell Escolar, va presentar la seva dimissió per desacord amb la gestió educativa derivada del TIL.

Són diversos els motius que el Consell Escolar va al·legar per tal de demanar la revocació del director, entre els quals que la direcció de l’IES Sineu no representava adequadament el centre educatiu, atès que no comptava amb la confiança i el suport necessaris dels diferents sectors de la comunitat educativa, que no dirigia ni coordinava adequadament les activitats del centre ni impulsava la col·laboració necessària amb les famílies i no fomentava un clima escolar que afavorís l’estudi, que la directiva de l’IES Sineu estava constituïda per candidatures que presentaren projectes de direcció que varen ser suspesos per la comissió de selecció i el Consell Escolar, entre d’altres motius.

Ara la pilota és en mans de la Conselleria d’Educació.

 

La directiva contraataca

Un dur document de l’equip directiu al que ha tengut accés Díngola, en canvi, acusava alguns membres del claustre de l’IES Sineu de ‘mobbing’. Segons el document, aquest grup de professors qüestionaven qualsevol decisió de l’equip directiu, feien arribar als mitjans de comunicació crítiques sobre les accions dutes a terme per aquest equip directiu, i pressionaven i amenaçaven altres membres del claustre perquè no ajudessin a l’equip directiu.

 

Notícies relacionades: aquesta (fes clic), aquesta (fes clic), aquesta (fes clic) i aquesta (fes clic).

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: