Vine a tastar productes de la terra i a conèixer la biologia dels ocells que fan niu a la teva façana

Espècies mallorquines

especias-crespi-pebre-tap-de-cortiDemà continuen els tasts gastronòmics organitzats per l’OCB Sineu. Serà a la sala de batles a les 20:00h. Com cada darrer divendres de cada mes, l’OCB dóna a conèixer productes d’empreses mallorquines que han estat elaborats artesanalment i aquí a l’illa.

Aquest cop donarem a tastar productes de l’empresa Espècies Crespí. Aquesta empresa es va fundar l’any 1945, recorrent els pobles de Mallorca amb la venda de pebre i espècies per a l’elaboració de la sobrassada.

El pebre bord, és un dels principals ingredients de la sobrassada, donant el característic color vermell, i conservant cru l’embotit. Crespí cobreix tot el cicle productiu, 100% ecològic.

 

Biologia d’ocells “sineuers”

???????????????????????????????Avui capvespre Xavier Egurrola explicarà els resultats de la feina de camp duta a terme l’any passat en el marc del Projecte Oronetes. Serà en una conferència organitzada per la Biblioteca Municipal a les 19:00h.

Egurrola és veterinari, aficionat al naturalisme, i sineuer d’adopció. L’any passat va realitzar el cens de nius de cabot (Delichon urbica) al municipi de Sineu, dins el marc del Projecte Orenetes que l’Institut Català d’Ornitologia va engegar el 2007.

Cabots, falcies i oronelles són ocells migratoris que cada primavera tornen al poble on varen néixer, rehabiliten el niu abandonat l’octubre anterior i es disposen a criar una nova generació de petits sineuers viatgers. Què sabem d’ells? Com els distingim al cel d’un vespre d’estiu, quan falcies, cabots i oronelles es barregen en vols frenètics i sorollosos a la cerca d’aliment? Quants nius hi ha a Sineu i on són?

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: