Sineuers Independents en l’adeú: “volíem dur Sineu cap a Ítaca…”

20150327_235613

Les cares dels que foren regidors i batles en algun moment dels 36 anys d’història de Sineuers Independents

20150327_230039

“Visca Sineu, sempre hi serem!”, digué Andreu Matas

“Nasquérem per dur Sineu cap a Ítaca… no hi hem arribat, però no perdem l’esperança”, digué anit passada Andreu Remos en el sopar de comiat de l’agrupació Sineuers Independents.

20150327_225946

Jaume “Curolla” sopant (primer pla) amb Andreu “Remos” fent els parlaments (al fons)

La formació posa punt al seu recorregut polític amb 9 legislatures a les esquenes i 20 anys de govern al capdavant de l’ajuntament sineuer. No debades, un dels seus fundadors i exbatle, Jaume Curolla, desgranava el desenvolupament del poble conduït per SI: “l’institut, el poliesportiu, el vial, les normes subsidiàries…” enumerà “Curolla” durant el seu parlament. Jaume Ferriol es féu pregar per pujar a la tribuna i quan finalment ho va fer, començà recordant els que ja no hi eren, com en Biel Caragol o Biel Mariner, si bé, afegí, “no només tenc present els nostres, sinó també els contraris”, digué.

20150327_230027

Més de 90 persones ompliren el menjador de Es Cós

Al sopar celebrat al restaurant Es Cós hi assistiren unes 90 persones, totes elles vinculades en algun grau a la formació municipalista. Exregidors, militants i simpatitzants compartiren taula i estovalles per repassar moments que, al llarg de la història recent de Sineu, han definit el rumb del nostre poble. Andreu Remos revisqué els inicis de SI quan “un dia ens reunírem a Pina una colla de comunistes, socialistes i republicans”. Aquella trobada prosperà i cresqué en nombre fins que els seus integrants decidiren formar candidatura “per fer oposició a UCD, més que res”, explicà Remos. Les coses per a la formació no només anaren bé, sinó que els sineuers els renovaren la confiança fins al punt que SI governaren amb successives majories absolutes fins l’any 1999 quan la perderen. Andreu Matas es detingué especialment en el passatge sobre la construcció de l’institut d’educació secundària, una fita que costà d’assolir. També mencionà la moció de censura de l’any 2001, que permeté que el govern tornàs a mans de SI.

“Hem comès errades, com a persones i com a polítics”, reconegué Andreu Matas, que acabà la seva dilatada intervenció amb un “Visca Sineu, sempre hi serem”.

20150327_232939Miquel Gelabert Fuli, per part seva, obrí i tancà l’acte repassant els darrers esdeveniments polítics i les fites assolides pel partit abans de tancar la legislatura en curs: el frau de la secretària o la moció per fer prevaldre el català com a requisit a l’Ajuntament de Sineu aparegueren en algun moment del discurs. El darrer cap de llista de Sineuers Independents s’acomiadà compartint amb els presents alguns dels episodis de la seva biografia política que més l’han engrescat: “record que la nit de la penjada de cartells era un passar gust a les totes”.  La vetllada conclogué amb una sonada dels xeremiers Miquel Monara, Joan Lupino i Pau Mas

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: