Taller de crespells per endolcir la Setmana Santa

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa delegació de l’Obra Cultural Balear de Sineu i la revista Díngola convidam tots els nins i nines del poble a un taller de crespells, que es durà a terme aquest proper dimecres a les 16,00 hores al Claustre de l’ajuntament. És el tercer anys que s’organitza aquesta activitat, donada la bona acollida i participació que sol tenir.
P1120685Farina, sucre en pols, saïm, oli, suc de taronja i tres vermells d’ou són els ingredients necessaris per fer aquestes pastes tradicionals que, juntament amb els rubiols, són els dolços per excel·lència durant les Festes de Pasqua; aquests tenen, possiblement, un origen jueu. Sembla que els crespells es relacionen amb unes pastes seques fetes sense llevat, que es consumien durant la pasqua hebrea i que simbolitzaven el pa àzim que els israelites se’n duien quan abandonaven Egipte. Pel que fa a la forma, una de les més corrents és l’estrella de sis puntes, anomenada estrella de David pels jueus, si bé actualment els crespells adopten formes molt diverses.

Enguany, tots aquells que vulgueu participar en aquest taller haureu de dur els vostres motllets, un aprimador i, cada tres o quatre nins, una llauna. Com cada any, després del taller, courem els crespells al forn de can Toni i acabarem l’activitat amb una mossegada ben dolça i tradicional.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: