Buades i Gayà, que corren durant tot un dia, i altres cinc sineuers arriben a Pollença

Ahir horabaixa Carles Ramis Alandete assistia a l’assemblea de Gent per Sineu que va aprovar el programa electoral per aquestes properes eleccions municipals. Ningú hagués dit que, només unes hores abans, Ramis havia corregut entre Andratx i Sóller, a través dels camins de la Serra de Tramuntana, en la que probablement és la prova física més dura de l’atletisme balear. Ramis, tanmateix, no estava preparat per fer tota la travessa, que és el nom popular d’aquesta cursa. Una lesió li va impedir d’entrenar quasi un mes, i aleshores va fer gestions per canviar la seva inscripció de la Ultratrail (112 quilòmetres) al Trail (67 quilòmetres) o la Marató (44 quilòmetres), però l’organització li ho va denegar. Al final va optar per córrer la ultra, però ja tenia clar que només correria un breu tram. Tanmateix va completar un recorregut més llarg del que ell mateix tenia previst, i va abandonar a Sóller.

Qui també es va haver de retirar enguany va ser Miquel Àngel Gual, que corria la Trail. Uns problemes als genolls feren que no pogués completar la ruta entre Valldemossa i Pollença. També Miquel Mas va abandonar.

Els sineuers que varen ser veritables herois enguany són Miquel Buades (de 53 anys) i Sebastià Gayà (de 37 anys) que completaren els 112 quilòmetres de camins de terra i pedra, de pujades i baixades, entre punta i punta de Mallorca. Els dos herois sineuers partiren com la resta d’atletes a la mitjanit del divendres al dissabte, i arribaren a meta a la mitjanit del dissabte al diumenge en posicions 469 i 470. Varen fer el recorregut en 23h 40m. Un dia de córrer, trotar i caminar, que és bo de dir!.

Pel que fa a la resta de corredors sineuers, Joan Ferriol Pineta i Pere Joan Mestre Sarrier completaren la Trail, mentre Pep Lluís Tugores Veiga, Pep Serra i Vicenç Picó feren el mateix amb la Marató.

2200 dorsals de fins a 25 països diferents varen participar ahir en una de les tres proves. El temps va ser calorós. La ultra va ser guanyada per Pau Capell i Andrea Huser. En el Trail els campions varen ser els polacs Pawel Dybek i Magdlena Lackzak. Finalment, la Marató va ser per al mallorquí Tòfol Castanyer, fent una marca de 3h 22m.

 

 

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: