[GALERIA FOTOGRÀFICA] Milers de persones diuen ‘SÍ’ durant la diada de l’OCB

Milers de persones ompliren ahir dissabte la Plaça Major de Palma en la #DiadaOCB2015

Milers de persones ompliren ahir dissabte la Plaça Major de Palma en la #DiadaOCB2015

Unes 15.000 persones participaren de la jornada d’ahir, organitzada pels docents i l’Obra Cultural Balear. Molts dels participants havien partit ja de bon matí des d’Inca, i alguns no arribaren a Palma. OCB i docents varen fer coincidir Diada per la Llengua i Marxa per l’Educació, que volíen mostrar el seu rebuig a les polítiques educatives, lingüístiques i culturals del govern Bauzá, però també a les retallades en drets socials i a les agressions del territori.

La Marxa per l’Educació, que va sortir a les 11 h del dematí d’Inca i va passar per Consell, Binissalem, Santa Maria i Marratxí, finalment va arribar a Palma devers les 17h, on milers de persones esperaven a Plaça d’Espanya. Una breu manifestació va recórrer aleshores el trajecte fins a Plaça Major, on l’OCB havia preparat un gran mosaic humà.

 

Mosaic humà

 

Els xeremiers i una batucada posaven la banda sonora durant el trajecte entre les dues places, i allà el monologuista Llonovoy va fer riure el públic amb la seva sàtira. El manifest de la diada va ser llegit pel president de l’OCB, Jaume Mateu.

El mosaic va ser fet pels milers de ciutadans concentrats a Plaça Major, amb cartolines de diferents colors que simbolitzaven les diferents “lluites” que hi ha hagut aquests darrers anys (drets socials, llengua, territori…). A part de les cartolines per fer el mosaic, molts participants portaven senyeres o estelades, amb tota naturalitat.

Una ballada popular i l’actuació de Música Nostra allargaren la festa durant unes hores.

 

Assistència massiva

Entre els assistents es varen veure molts candidats de la llista de Gent per Sineu, partit que signarà el decàleg lingüístic de l’OCB. A nivell autonòmic es veieren membres destacats de les formacions sobiranistes i/o d’esquerres, com ara Esquerra Republicana, MÉS, Guanyem, Podem, PSIB-PSOE, el PI, etc.

Molts ciutadans col·laboraren a través de les xarxes socials i #FeimPasses va ser Trending Topic a partir de les 18h del capvespre.

Us adjuntem una petita selecció de fotos preses per Díngola o que ens feren arribar alguns sineuers per whatsapp o missatgeria electrònica.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: