Vistiplau a l’inici de les obres de restauració de la façana de l’església

La Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca, reunida el passat 22 d’abril, va informar favorablement l’expedient de restauració de la façana de l’església parroquial amb una sèrie de prescripcions.

El portal major de l'Església està apuntalat d’ençà el 2009 i, des de fa prop de dos anys, tota la façana del temple és tapada per unes bastides.

El portal major de l’Església està apuntalat d’ençà el 2009 i, des de fa prop de dos anys, tota la façana del temple és tapada per unes bastides.

El 30 de gener l’arquitecte tècnic del Bisbat de mallorca, Bartomeu Bennàssar, va informar de les prescripcions de la ponència tècnica al Consell parroquial: la redacció d’un informe sobre el grau d’humitat i de l’estabilitat de la façana (cales a la façana i als fonaments); la redacció d’un informe petrològic (sobre la composició del materials de la façana i el grau de degradació); i la redacció d’un informe mediambiental (estudi del grau d’humitat, assolellament i incidència del vent durant un any). El primer informe ja estava redactat, amb una despesa de 4.000 euros, i es va acordar encarregar el segon per un import de 3.000 euros -pel que fa al darrer informe, segons experts consultats, no es considera necessari-. Una vegada lliurada aquesta documentació a l’organisme insular i informada per la ponència tècnica s’ha pogut finalitzar amb la tramitació iniciada el 2012, això sí, amb una sèrie de prescripcions de control de l’obra.

La llarga tramitació farà necessària una revisió del pressupost de l’obra adjudicada al seu moment a l’empresa Refoart per un import de 150.000 euros.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: