Què puc fer, aquest cap de setmana, a Sineu? Anar de fira!

Sa Fira

La fira de Sineu és la més important de Mallorca.

La fira de Sineu és la més important de Mallorca.

Òbviament l’estrella d’aquest cap de setmana és sa fira. La fira més antiga de Mallorca, i la segona en assistència de visitants (després del Dijous Bo inquer) repeteix com cada any, i amb unes previsions meteorològiques molt favorables. Aquest dia moltes cases dinen de frit i porcella, com en les grans ocasions, i bars i restaurants fan el seu agost particular. L’Ajuntament augmentarà la plantilla de policies locals (amb agents d’altres municipis amb els que es té conveni) davant la previsió d’assistència de milers de persones el dia de la fira (diumenge), però també el dissabte nit (que sol ser un dels dissabtes més multitudinaris de l’any).

Avui dijous, a tres dies d’un dels dies més grans del calendari sineuer, el recinte de la fira ja és ple de firaires. L’OCB/Díngola, com cada any, hi posarà paradeta. Us convidem a visitar-nos.

 

Festa

El dissabte de sa fira és un dels més multitudinaris de l’any. Els bars de copes solen organitzar festes, com també els quintos. La festa dels quintos és al polígon industrial, on s’habilita un escenari i barres, i dura fins altes hores de la matinada. L’Écafè ha informat a Díngola que per dissabte vespre també organitzarà algun concert, i que el diumenge actuaran els Monkey Doo (música swing) durant tot el dia. A Vi-és, dissabte hi ha festa amb DJs i diumenge gala de tarda en col·laboració amb Cafè Milano.

 

Conferència

Possiblement l’acte referent al Tricentenari que més èxit té arreu de l’illa és la projecció del documental “La Resistència”. El documental, produït per Pere Sánchez, mostra la complicitat dels mallorquins amb el setge de Barcelona de 1714, el posterior any de resistència fins que va caure l’illa el 1715 i les conseqüències de la derrota al llarg d’aquests 300 anys. El treball, produït per Alvent Produccions, ha estat possible gràcies a l’aportació de la Fundació Josep Irla, el Grup Blanquerna i d’altres col·laboradors anònims, i hi participen coneguts escriptors i historiadors com Pere Morey, el mateix Bartomeu Mestre Balutxo, que ja va fer una conferència a Sineu sobre aquest tema fa unes setmanes, Guillem Morro i, en el seu vessant acadèmic, Oriol Junqueras. Entre tots ells, expliquen quins motius culturals, comercials i estratègics dugueren a illencs, valencians i principatins a defensar junts, tant Barcelona com Mallorca, a la Guerra de Successió.

L’OCB Sineu i la revista Díngola hem preparat per demà divendres 1 de maig una projecció d’aquest documental i una xerrada posterior que serà liderada per Cristòfol Soler, expresident del govern i actual president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. Serà a les 17:15h, a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal.

 

Biblioteca

Per cert, que la biblioteca avui comença el cicle de conferències de la UOM, que sol realitzar cada any. La conferència d’avui, “Què era l’art modern? Mirar una obra és comprendre com s’ha fet”, serà impartida per Magdalena Jaume Adrover, professora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB. Serà a la sala d’actes de la biblioteca a les 19h.

 

Notícia relacionada: aquesta (fes clic).

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: