Vine a tastar productes de la terra: avui, vi i productes ecològics

vino

Per avui vespre l’OCB ha organitzat un nou tast gastronòmic. Aquest tast estava previst pel passat dia 22, però la proximitat de la jornada electoral omplí d’actes aquest dia i decidirem postposar-ho.

El tast d’avui inclou vi i productes ecològics.

 

Vi de can Coleto

Miquel Jaume i Horrach elabora vi des de l’any 2000, a partir de vinya pròpia, sembrada l’any 1993. És una empresa familiar, i el nom del vi és precisament el mal nom de la família del propietari. Les vinyes són a la zona de ses Ferritges (Petra) i estan inscrites en el Consell Regulador de la DO Pla i Llevant de Mallorca.

 

Biel Torrens (Búger).

Biel Torrens (Búger).

Productes ecològics

A la finca de can Caló (Ruberts), d’unes 7 quarterades, s’empren mètodes de cultiu acreditats pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE). Can Caló prioritza totes aquelles varietats tradicionals com els pebres o les tomàtigues de ramellet, de Valldemossa, de cor de bou, de pera, etc. També s’hi cultiva fruita seca (ametlles, garroves…) i fruita fresca (figues, prunes, raïm, albercocs, etc), sempre respectant els cicles naturals de creixement de les plantes. Una part d’horta de secà (cebes, alls…), una d’horta de temporada (pebre bord de tap de curtí, antiga varietat en perill, de la què es fa el pebre bord de matances), i una de blat autòcton (xeixa), completen la producció de la finca. El propietari és Biel Torrens, secretari del sindicat agrari Unió de Pagesos des del 2005.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: