Sense sorpreses: “Pavarotti” és el nou batle, amb un equip de regidors sobiranistes i d’esquerres

IMG_5728

No hi ha hagut sorpreses. Com informàrem ahir (fes clic aquí), el pacte entre el PI i Gent per Sineu s’ha materialitzat avui matí en el ple d’investidura del nou batle. La sala d’actes de la Biblioteca Municipal era plena fins a vessar i un breu acte de vint minuts ha nomenat batle Pep Oliver Pavarotti (el PI). D’aquí un any Miquel Gelabert Confit (GxS) li agafarà el relleu en la batlia.

Els regidors han pres possessió del seu càrrec prometent la constitució, excepte els cinc de GxS que ho han fet “per imperatiu legal”.

S’esperaven alguns discursos, però no n’hi ha hagut. Tots els partits de l’oposició han dit que faran feina pel poble, i han donat l’enhorabona al nou equip de govern. No hi ha hagut tampoc cap llarg discurs del nou equip de govern.

 

El pacte

El pacte subscrit entre Gent per Sineu i el PI (Proposta per les Illes) estableix el primer any de batllia per als regionalistes, i els tres següents per els sobiranistes d’esquerres. La paga de dedicació exclusiva serà per als batles, per tant el primer any per a Pavarotti i la resta per a Confit.

Certes discrepàncies amb la regidoria que correspondrà al PI els tres darrers anys, i que allargaren la reunió del dijous fins més enllà de la una de la nit, fan pensar a Díngola que Pavarotti no acabarà la legislatura. Si Pavarotti abandona després del primer any de govern, Aina Sáez i Montserrat Munar són els millor col·locats per suplir-lo.

 

Miquel 'Confit' serà batle de Sineu des del juny del 2016 al juny del 2019.

Miquel ‘Confit’ serà batle de Sineu des del juny del 2016 al juny del 2019.

La negociació entre PI i Gent

Tot i que la nit del dijous, devers la una i mitja, el pacte ja era un fet, les negociacions no es tancaren fins ahir migdia.

Les negociacions “definitives” començaren a les vuit del vespre del dijous i s’allargaren fins a la una de la nit. El PI va fer un recés per anar a sopar a Vi-és (local gestionat pel fill de Pavarotti) i allà es reuniren vuit membres del partit per decidir el punt de la regidoria discordant (el PI hauria preferit la regidoria de festes, envers de la de joventut i cultura). La segona sessió de negociacions, ahir horabaixa, també va ser una negociació molt llarga.

Devers les 16:00h del capvespre els dos partits signaren l’acord.

 

Per què el PI s’ha decantat cap a Gent?

La divisió del PP, de la que sortí el nou partit del batle Pere Joan Jaume (Sineu s’ho Mereix), així com les males relacions personals entre aquests dos partits, haurien decantat la balança dels pactes cap a l’esquerra. Durant les tres setmanes posteriors al 24 de maig, en diferents ocasions s’havia donat per fet el pacte PP-SsM-PI, tot i aquestes discrepàncies, però durant la darrera setmana el pacte Gent-PI era el que sonava més en la xerrameca del poble. Sembla que les exigències de Sineu s’ho Mereix eren bastant altes o, al manco, bastant més altes del que el PP estava disposat a assumir. També cal dir que des d’un sector del PI hi havia una certa preocupació sobre com aniria la legislatura si PP i SsM no es duien bé. Pels regionalistes haurà prevalgut, doncs, l’estabilitat que poden oferir els 5 regidors de Gent.

Cal dir aquí que una part del PI no era partidària del pacte amb Gent. Tanmateix un altre sector només volia ‘jugar’ si el pacte era amb Gent, i no amb el PP i SsM. Una part d’aquest segon sector és ‘propera’ a Pavarotti.

 

El comunicat del PP

El PP ha emès avui un comunicat en el que acusa a SsM de la fallida en les negociacions. Segons el partit de Tomeu Mulet, SsM reclamava la paga de batle durant un any i mig (2000€, entenem que per a Pere Joan Jaume) i una dedicació parcial (800€, entenem que pel regidor Biel Gelabert Aguayo). El PP diu, en aquest comunicat, que en una reunió de 65 minuts només es dedicaren 20 minuts a parlar d’acció de govern i més de 45 a xerrar de càrrecs, i que això no era el que volia el partit. El comunicat acaba oferint al municipi una oposició seriosa i constructiva.

 

Notícia relacionada:

Ja hi ha acord: ‘Pavarotti’ serà batle el primer any i ‘Confit’ ho serà la resta de legislatura

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

6 comments

 1. 67

  Vaig votar en confiit i el meu vot ha servit per seguir engreixant a vividors de sa politica. Ara votaria el psoe. Tant de bo l’esguerrin i torni en pep boter. Fiate’n tu!

 2. Nanda

  Vaja govern!… Más de lo mismo guanyi qui guanyi. Molt de sobiranistes, esquerres i mandangades per fer lo mateix que els altres. En confit es com tots… I estan per tot.

 3. Barrufet

  i ningu te collons a dir que en Pavarotti li importa una merda es poble? Que lo unic que vol ser batle es per tenir sa jubilacio.

  Molt penos

 4. Tòfol

  Aixo diuen pes poble, que lo unic que vol es jubilar-se a la sala. Mentrestant els del psm/independnets i altres herbes a riurer-li les gracies i a mantenir aquesta situacio. Qui ha de donar llum dona fum. Mal començam. D’amo barataras…

 5. Sineuer que alucina

  És alucinant aquest panorama de Sineu, vaja equip de govern que tendrem!. Un que només vol la paga i jubilació, i els altres que vist lo vist pactaríen amb el dimoni contal de governar. Qui serà batle l’any que vé que no deu saber ni on és el torn de les monges tancades… Almanco tenim part de l’oposició que queda, els 3 regidors del Partit Popular que tenen seny i s’ho han currat molt tant a l’equip de govern passat com durant campanya, il·lusionant a la gent. Molt d’ànim i encerts Carme, Maribel i Tomeu. Sort al poble, Sineuers Independents are back!

 6. Tòfol

  Anau alerta a escriure segons quines coses que no agradin a sa direccio d’aquesta revista, que de tots es sabut i conegut que els comentaris que no son des pal ideologic dels seus membres (o alguns amb molt de mando) SON SUPRIMITS,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: