Turisme a Sineu: on som i cap on anem?

Sebastià Darder (esquerra) i Steffen Schmitt (dreta), ens expliquem com creuen que s'hauria de gestionar el Pla Turístic a Sineu.

Sebastià Darder (esquerra) i Steffen Schmitt (dreta), ens expliquem com creuen que s’hauria de gestionar el Pla Turístic a Sineu.

La possibilitat de gestionar el producte turístic sineuer es va començar a albirar fa just dos anys. El Pla Turístic havia de ser una de les fites històriques de l’equip de l’ aleshores batle Pere Joan Jaume que, fins i tot, va convocar una roda de premsa per anunciar una ‘marca Sineu’ que havia de promocionar l’economia del poble arreu de l’illa.

El pla havia d’incloure l’edició de fulletons amb informació sobre recorreguts per la vila, suggeriments per allotjar-se, menjar i beure, i també una petita guia de compres. A banda, el batle veia necessari obrir al públic certs indrets com l’Oratori de Sant Josep o el Convent dels Mínims. També es preveia instal·lar una xarxa completa de senyals arreu del poble per dirigir els turistes i fer un desplegament de codis QR als principals indrets d’interès històric o cultural de Sineu. Segons Jaume, havíem de ser “el referent del Pla de Mallorca” i havíem de convertir Sineu “en un segon Valldemossa”.

Què hi ha de tot això? Què s’ha fet i que queda per fer?

Què necessita Sineu, des d’un punt de vista de promoció turística?

En el número de Díngola en paper que sortirà d’aquí uns dies parlam amb Steffen Schmitt (un dels editors de la revista Visit Sineu, dissenyada com a portfolio dels comerços i empreses del municipi, i amb un tiratge de més de 10.000 exemplars per número) i amb Sebastià Darder (que porta quasi 40 anys dedicant-se al món del turisme, desenvolupant càrrecs de responsabilitat, com ara la presidència de la federació hotelera de la zona on treballa). Ells dos ens intentaran fer una anàlisi del que, segons la seva opinió, cal fer a Sineu en matèria turística.

També parlam amb Magdalena Remirada, regidora de turisme i cultura en el nou consistori, que ens traçarà quatre línies sobre com vol ordenar l’oferta turística del municipi i com la vol promocionar. També Maribel Arnau, que va ser regidora de turisme en l’anterior consistori, i que es dedica professionalment al món turístic, ens farà dos cèntims del que creu que falta acabar del Pla Turístic que ella mateixa va impulsar ara fa dos anys.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: