L’OCB i la ‘Muchal Foundation’ tornen posar en marxa els tallers mucals i la processó del Sereno

A falta de més d’un mes per a la festa més esperada, l’engranatge social i organitzatiu de la XII Mucada ja funciona a tota màquina.

 

Camisetes

El dia de sa fira, 3 de maig, es donava a conèixer Xisco Mulet com a flamant guanyador del concurs de disseny de la camiseta d’enguany (fes clic aquí) i, ahir capvespre, centenars d’aquestes camisetes es varen vendre en la primera sessió d’exposició comercial de marxandatge mucal. Pels que encara no teniu camiseta, divendres capvespre, a partir de les 18:00h i al mateix lloc (Teleclub), es tornaran posar a la venda.

I pels més petits, demà matí, de 9:30 a 10:30h, es venen les camisetes infantil. Serà a sa plaça just abans del Sant Fermí dimoni (vegeu més avall).

 

Pòster

El pòster publicitari de la XII Mucada també es va donar a conèixer ahir. El pòster és un dels elements esperats les setmanes prèvies a la mucada. Sol fer-se més o menys un mes abans de la festa i sol ser una representació que combina elements coneguts de la realitat (com l’any passat el quadre de las Meninas) amb elements subversius o kitsch (personatges de la festa, color rosa, etc.).

 

IMG_6403

Tallers mucals

Com cada any, hi haurà tallers mucals. Cada any Miquel Tugores Monara era el monitor que omplía d’il.lusió un o dos horabaixes dels més petits. Enguany, els tallers mucals es celebraran el 28 i el 30 de juliol, i el 5 d’agost, i seran dirigits per Rosa Mascaró. Seran uns tallers bastant més amples que en anys anteriors. Dia 5, en acabar el taller (de llanternes), hi haurà una processó amb xeremiers per penjar banderoles. Com cada any, aquesta acció és organitzada per Muchal Foundation i l’OCB hi col·labora en diversos aspectes (posant les espelmes, les enganxines amb el logo…). De fet, la passejada del sereno va ser un dels elements que Díngola va voler recuperar fa uns anys i que, mesclat amb l’esperit mucal, ha donat resultats satisfactoris (fes clic aquí), aplegant més d’un centenar de persones cada any.

 

Altres festes

Per altra banda, demà matí té lloc la quarta edició del Sant Fermí dimoni, destinat als més petits. Fa quatre anys que, a partir d’una iniciativa particular i quasi-familiar, sorgí aquesta festeta (fes clic aquí), que consisteix en una persecució dels Dimonis de sa Cova des Fossar als nens i nenes que hi participen vestits de blanc i vermell (com en el Sant Fermí de Pamplona). Segons diu l’organització, demà hi haurà també xistorra per torrar, pels que vulguin berenar i s’hi hagin inscrit.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: