Els bars, enguany, si volen Much hauran de col·laborar finançant part de la higiene

Així queden les vies públiques després de la festa més multitudinària de l'any.

Així queden les vies públiques després de la festa més multitudinària de l’any.

Tot i que era gairebé una demanda popular, enguany la implicació dels bars en la festa s’haurà de fer efectiva per obligació.

Díngola havia manifestat en nombroses ocasions la necessitat que els bars s’impliquessin en la festa més multitudinària del poble. N’havia fet editorials i articles d’opinió. Seria inimaginable que els bars de Ciutadella no s’impliquessin en la festa de Sant Joan, per exemple. Doncs a Sineu, durant anys, els bars s’havien beneficiat d’uns guanys estratosfèrics en unes poques hores, sense col·laborar gens ni mica amb la festa, excepte un o dos locals (dels que no direm els noms, per no haver de dir també els noms dels que no ho feien –la majoria–). Hi havia bars que, fins i tot, algun any tancaren les portes dels banys, i altres que pujaven els preus durant la Mucada.

Els bars s’han de poder beneficiar de la festa del Much de Reig, faltaria més. Els bars són part de la festa. El que no és de rebut és fer una caixa de mitja dotzena o una dotzena de milers d’euros, i tanmateix no col·laborar mínimament amb les despeses i problemes associats de la festa.

 

Milers de persones congregades cada any en Es Fossar suposen problemes de seguretat i brutícia. Fins ara la majoria de bars no s'implicaven en les despeses que això suposa al contribuent.

Milers de persones congregades cada any en Es Fossar suposen problemes de seguretat i brutícia. Fins ara la majoria de bars no s’implicaven en les despeses que això suposa al contribuent.

200 € per muntar una barra

L’Ajuntament de Sineu ha emès un ban per obligar als locals a deixar un dipòsit de 200 € en concepte de despeses de barra o el rebut del lloguer de dos urinaris portàtils, com a condició per poder muntar una barra per les festes. Així mateix aquests locals hauran de ser sostenibles mediambientalment i només podran servir begudes en tassons de cartró o reciclats. L’Ajuntament es reserva la potestat de fer retirar les barres que dia 6 d’agost encara no hagin satisfet aquestes condicions.

El regidor d’hisenda, Pep Lluís Tugores, ha manifestat a Díngola que en breu hi haurà una nova ordenança per regular aquest tema.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: