Margalida Solivellas, TV3, Sineu

La gent ficada dins àmbits culturals, polítics i/o esportius, sol conèixer qui en fa les notícies relacionades amb aquests àmbits. Els batles dels municipis de Mallorca, per exemple, solen reconèixer les quatre o cinc persones que escriuen o xerren d’ells. Els entrenadors de futbol identifiquen la gent de cada mitjà en les rodes de premsa. Etc.

Normalment però, a la gran massa de gent, al poble pla, no ens sol quedar el nom dels periodistes, excepte els d’aquells més ‘mediàtics’ (i és un poc una redundància que un periodista sigui mediàtic), com ara Julia Otero, Sara Carbonero o Joaquim M. Pujal. Però hi ha excepcions, per diverses raons, que fan que el nom d’un redactor sigui relativament conegut.

El de Margalida Solivellas n’és un exemple. Un diria que du segles explicant als televidents dels informatius els fets que succeeixen a Mallorca. La seva imatge amb el micro de TV3 i la seva signatura de les peces informatives (“Margalida Solivellas, TV3, Palma”) és un clàssic a Mallorca. Quan no hi havia IB3, ni Televisió de Mallorca, Solivellas era la imatge que representava el que hauria de tenir Balears, una tele autonòmica, que aleshores era un somni i semblava una utopia inassolible. Solivellas era la que explicava les notícies de Mallorca a TV3, en llengua catalana, quan aquesta era l’única televisió  que vèiem que emetia en aquesta llengua tot el temps (també hi havia l’Informatiu Balear, de TVE, però aquest només feia desconnexions autonòmiques de 45 minuts, i era l’únic temps que emetia en català). Margalida Solivellas és corresponsal de TV3 a Mallorca des del 1986. Gairebé 30 anys. Ja ha plogut…

 

margalidaAquest dilluns a Sineu

Aquest dilluns Solivellas oferirà una xerrada sobre la seva percepció de l’actualitat durant els darrers anys. Solivellas ha estat convidada per l’OCB Sineu i la revista Díngola per parlar sobre actualitat política, però també sobre la situació de TV3 a Balears i sobre la possible recepció de nou dels demés canals de la Corporació Catalana de Radio i Televisió. Serà aquest dilluns 3, a les 20h, a la sala de batles de la Biblioteca Municipal. Presentarà l’acte Antoni Janer, periodista i membre de la junta de l’OCB Sineu.

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: