No hi haurà excavacions però sí estudis arqueòlogics sobre la cova de’n Gaspar

El Consell de Mallorca ha concedit 9700 euros de subvenció per continuar el projecte arqueòlogic de la cova de’n Gaspar. Aquests doblers se destinaran a fer estudis que puguin aportar dades al voltant d’aquest singular jaciment. Segons ha confirmat Mateu Riera, l’arquèoleg al capdavant de les excavacions, aquest estiu l’equip de feina se centrarà en estudiar els materials extrets en el passat a diferents jaciments sineuers per mirar de trobar paral·lismes amb la cova de’n Gaspar. En aquest sentit, se pentinaran les restes conservades al Museu de Mallorca i al Museu Arqueològic de Catalunya (pertanyents aquests al fons Colomines). També està previst escometre una investigació a fons sobre l’urna, supodament funerària, que l’any passat els arqueòlegs trobaren a l’interior de la cova. Així mateix, Riera ha afegit que se faran els plànols topogràfics dels jaciments de Sineu en els quals, al llarg del temps, s’han anat trobant materials diversos. L’arqueòleg ha aclarit que aquests estudis tendran lloc al mateix temps que s’el·laboren les proves de carboni-14 que podrien permetre concretar la datació de la cova.

Així les coses, enguany no hi haurà arqueòlegs a Sineu perquè els estudis se faran als laboratoris. Riera ha dit a Díngola que tant important és excavar com estudiar: “no serveix de res acaramullar material si tanmateix després no s’estudia i se n’extreuen conclusions”. De fet, el projecte arqueològic de la cova de’n Gaspar és quinquenal i contempla alternar les excavacions amb la investigació.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: