60 anys de la mort de Francesc Alomar

Díngola ha rebut aquesta carta, que és la mateixa que també s’ha publicat al programa de festes de l’Ajuntament:

?????????????

Xisco ‘Rota’, a la dreta. 

El proper diumenge 9 d’agost, coincidint amb la celebració d’una nova edició del trofeu ciclista ‘Memorial Francesc Alomar’ que organitza l’Agrupació Ciclista Sineu, es compliran seixanta anys de la mort del ciclista després de patir un fatídic accident mentre entrenava per les carreteres d’Ourense.

Molt s’ha comentat i escrit al voltant de les circumstàncies que envoltaren l’incident i la identitat dels qui anaven dins el cotxe implicat. També han estat abundants les pàgines i espais esportius que han repassat l’amplíssim historial del ciclista que, als 26 anys, tenia encara una llarga trajectòria per recórrer. Més enllà de totes aquestes circumstàncies, és una magnífica ocasió per valorar el que ha significat Francesc Alomar per al ciclisme mallorquí i per a la localitat on va néixer.

La celebració gairebé continuada del trofeu ciclista que porta el seu nom és una clara mostra del reconeixement cap a una figura mítica d’una època en la qual hi havia poques satisfaccions. La tasca que realitza l’Agrupació Ciclista Sineu i la magnífica consideració que té dins el món esportiu illenc tenen al darrere una localitat i unes persones que miren el ciclisme d’una manera especial. El mític escenari de sa Voltadora i el trofeu ‘Vila de Sineu’ que allà se celebra en són una altra mostra.

Facem doncs aquest reconeixement, més que merescut. És necessari valorar el que ha significat el ciclista. Una trajectòria curta en el temps i extensa pel nombre d’èxits aconseguits que s’ha transformat en una essència, la qual dóna un impuls especial al ciclisme dins Sineu i dins Mallorca. La gran afició que va aixecar en el passat ha donat pas a una realitat, local o comarcal, amb el trofeu Pla de Mallorca, el Vila de Sineu o el seu memorial, la qual viu els seus millors anys. Cal desitjar que això ens aboqui a un futur joiós per al ciclisme sineuer.

De tot cor, gràcies Francesc.

Agrupació Ciclista Sineu


Missa-homenatge

Dissabte 8 d’agost, dia abans del Memorial, l’A.C.Sineu ha organitzat una missa-homenatge per commemorar aquest aniversari així com per recordar els altres socis del club ja morts. Serà a l’església de Sineu a les 20,00h.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: