El GOB presenta demà una guia d’itineraris naturals i culturals pel Pla de Mallorca

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) presenta una nova guia d'itineraris pel Pla de Mallorca.

El Grup d’Ornitologia Balear (GOB) presenta una nova guia d’itineraris pel Pla de Mallorca.

Els hàbitats naturals de Mallorca (alzinars, garrigues, pinars, …) són òbviament els més rics en fauna. Els ambients agraris, d’altra banda, els interpretam com espais plenament dedicats a les activitats humanes, on la fauna silvestre no és un element rellevant i, per tant, no mereixen gaire atenció pel que fa a la seva aportació a la biodiversitat. Tanmateix, això no és del tot correcte i, tot i la seva uniformitat, aquests ecosistemes ‘artificials’ (per anomenar-los d’alguna manera) allotgen una gens menyspreable varietat d’espècies animals.

L’any passat el GOB, el grup ecologista més important de les Illes Balears, va editar la guia “Itineraris pel Pla de Mallorca: Ariany, Maria de la Salut, Petra, Vilafranca de Bonany”, amb el suport de l’Associació Mallorca Rural (hereva de les entitats lligades als Programes LEADER de la Comissió Europea per dinamitzar les àrees rurals). Aquesta guia mostrava diferents itineraris repartits pels municipis de Maria, Ariany, Petra, Santa Margalida i Vilafranca, pensats per destacar els valors naturals o mostrar elements del patrimoni cultural i paisatgístic.

Enguany s’ha editat una nova guia, que cobreix altres municipis del Pla de Mallorca, “Itineraris pel Pla de Mallorca: Algaida, Costitx, Lloret, Llubí, Sencelles, Sineu”, que serà presentada demà divendres a les 20h, a la sala de batles de la Biblioteca Municipal. Aquesta guia, com l’anterior, mostra els aspectes biològics i culturals de diversos itineraris al llarg dels municipis que comprèn.

+info: pàgina web del GOB

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: