L’Ajuntament demanarà al govern que retiri la placa de Jaume Matas del centre de salut

placa matas 2

L’Ajuntament de Sineu ha iniciat les gestions pertinents per retirar les plaques inauguratives de l’època de Jaume Matas, l’expresident del govern que ara és a presó per corrupció. Sineuers Independents va registrar una moció el passat gener per retirar del municipi de Sineu totes les plaques d’inauguracions que fan referència a l’expresident, i va ser aprovada en el ple de dia 26 de gener: els tres regidors de Sineuers Independents i tres del PP –Tomeu Mulet, Maria Font i Maribel Arnau– votaren a favor, mentre Pep Oliver Pavarotti –el PI–, Antoni Comas Ganyot i el batle Pere Joan Jaume s’abstingueren (ni Sarrier ni el PSOE varen assistir a aquest ple). Tanmateix, aquestes plaques mai no es retiraren i haurà de ser el nou consistori qui faci efectiu l’acord de ple.

La placa del poliesportiu serà retirada immediatament, encara que la del centre de salut haurà d’esperar uns dies. L’Ajuntament enviarà una carta a la Conselleria de Salut (responsable del centre) demanant-li que retiri la placa, segons l’acord de ple del passat consistori. Segons fonts de l’actual consistori, aquest no té potestat per retirar una placa d’un edifici que no és propietat municipal.

L’Ajuntament de Marratxí ahir també va retirar les plaques de les inauguracions del CEIP Blanquerna i del Centre de Salut (d’acord amb una moció presentada per MÉS la legislatura passada).

 

Notícies relacionades:

[FOTONOTÍCIA] L’anterior consistori no va llevar la placa de Jaume Matas, tot i el mandat del ple municipal

L’esquerra vol esborrar qualsevol rastre de Jaume Matas a Sineu

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: