El dia europeu sense cotxes servirà de banc de proves per peatonalitzar sa plaça

fotoL’Ajuntament de Sineu es sumarà a la campanya de sensibilització del Dia Europeu sense Cotxes d’enguany. Dia 22 es commemora aquest dia, al que també dóna suport el govern, tot i que en realitat és tota la setmana del 16 al 22 de setembre (Setmana Europea de la Mobilitat) que tenen lloc diferents actes per conscienciar sobre uns sistemes de transport més sostenibles.

Carles Ramis, regidor de l’àrea de mobilitat, ha comentat que “l’Ajuntament és conscient de la necessitat d’elaborar un pla global de mobilitat”, i que “la postura de l’equip de govern en aquest sentit va encaminada a fer un poble còmode i atractiu”. Per això, aquest dia, la circulació a sa plaça es veurà restringida (això sí, amb quatre aparcaments per a càrrega i descàrrega).

El govern també es suma a la iniciativa i dia 22 el tren, el metro i el bus llançadora seran gratuïts.

La Setmana Europea de la Mobilitat (dins de la que hi ha el Dia Europeu sense Cotxes) va sorgir el 1999, i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport polític i financer de la Comissió Europea. El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient és el coordinador estatal d’aquesta campanya dirigida a sensibilitzar tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives de l’ús irracional del cotxe a la ciutat per a la salut pública i el medi ambient, i els beneficis de l’ús de mitjans de transport més sostenibles, com el transport públic o la bicicleta, i els viatges a peu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: