El mal estat de la rectoria obliga al trasllat de les ceràmiques del Museu Parroquial

A la dècada dels anys trenta del segle passat, baix els auspicis del rector Andreu Mas i Soto, poc després de la segona troballa d’escudelletes a l’església parroquial (per més informació consultau Díngola núm. 15 de desembre de 2014, Visures. Dos apunts sobre l’església parroquial, p. 46-48), i gràcies al treball dels seminaristes Bartomeu Mulet i Ramis i Bartomeu Gomila i Vallespir es va crear el Museu Parroquial amb un plantejament museogràfic especialitzat en ceràmica. El 1995 l’arqueòloga i historiadora Elvira González Gozalo va publicar l’opuscle Escudelles de Sineu – Catàleg d’una mostra de la col·lecció parroquial i es va crear una nova museografia, més didàctica, i es va instal·lar el museu a la planta baixa de la rectoria.

Aquest dissabte, 26 de setembre, s’ha desmuntat i traslladat tota la valuosa col·lecció de ceràmica atès el perill d’ensulsiment de la rectoria. De fet, com apunta el responsable del Museu Joan-Josep Bonnín (per cert, membre del consell de redacció de Díngola) l’esfondrament del terrat ocorregut el passat mes de març és a la planta immediatament superior a les sales del museu. El trasllat de la mostra d’escudelles exposades i de la resta de col·lecció ha consistit en registrar, comprovar l’estat de conservació, embalar i transportar els objectes. Aquests s’han dipositat temporalment al Monestir de la Concepció de la Verge Maria de Sineu on romandran fins que la rectoria pugui tornar a acollir el museu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: