Curiositat: ‘Pavarotti’ i ‘Confit’ no podrien governar segons els contraris al procés català

Avui és el tema de portada de tots els diaris i telenotícies. Els mitjans catalans i internacionals donen un enfocament clar de victòria independentista a Catalunya, mentre els mitjans espanyols posen èmfasi en que els independentistes han guanyat per escons però no per vots.

Com a exercici curiós hem analitzat les dades per, de manera pedagògica, fer-vos-en cinc cèntims. Per ser ben pedagògics, de fet, hem considerat les opinions exposades ahir pels mitjans unionistes i pels partits espanyolistes i els hem extrapolat a les passades eleccions locals de Sineu.

Amb els arguments que donen els unionistes per llevar importància a la victòria sobiranista, tampoc el pacte GxS-PI tendria legitimitat, ni tampoc el passat govern de Bauzá.

Amb els arguments que donen els unionistes per llevar importància a la victòria sobiranista d’ahir, tampoc el pacte GxS-PI tendria legitimitat, ni tampoc el passat govern de Bauzá.

L’unionisme considera que els resultats d’ahir no permeten dur endavant el programa de Junts per Sí (Convergència + Esquerra) i de la CUP, que es resumeix en iniciar un procés que ha de portar a la formació d’un nou estat sobirà. Aquests dos partits guanyaren les eleccions d’ahir per 72 escons (la majoria absoluta està en 67) i feren el 48,01% dels vots. Els partits unionistes (C’s, PSC i PP) feren el 39,15% dels vots.  Els demés (Catalunya si que és Pot, partidària del dret a decidir, i els partits que no aconseguiren representació –Unió, PACMA…–), juntament amb el vot en blanc, vot nul, etc. completen el percentatge amb un 12,81%.

Tot i que els mitjans internacionals (fes clic aquí per veure la informació que en dóna Vilaweb) no tenen cap dubte de la victòria sobiranista, els partits unionistes i els mitjans espanyols hi posen la pega de que els partits sobiranistes guanyaren per escons, però no per vots. Primer de tot cal recordar les pegues que ha tengut Catalunya per organitzar aquest plebiscit: l’Estat Espanyol s’ha oposat per activa i per passiva a un referèndum que comptàs vots (SI, NO, en blanc) i ho ha impossibilitat (no només ara, sinó històricament), i Catalunya ha hagut d’enginyar un sistema per poder demanar opinió a la població. El sistema ha estat aprofitar unes eleccions autonòmiques, perfectament legals, per “demanar” als ciutadans sobre la seva sobirania. En les eleccions autonòmiques es compten escons, no vots. Com en les generals, i com en les municipals.

 

Rajoy no seria president

Les eleccions generals del 2011 varen ser guanyades per una absolutíssima majoria del PP de Mariano Rajoy. El partit que ara governa Espanya va fer 186 escons, majoria rotundíssima. Tot i això, el nombre de vots aconseguits per aquest partit va ser només del 44,62%.

 

Ens haguéssim salvat dels quatre anys de Bauzá

El PP de José Ramón Bauzá, en els eleccions autonòmiques del 2011, va rompre les estadístiques i va aconseguir 35 diputats al parlament balear. Tot i això, no va aconseguir la meitat dels vots dels electors: va fer un 46,37%.

 

Gent per Sineu no podria governar

El pacte de GxS amb el PI, amb un 35,65% i un 12,36% de vots respectivament, resultant de les passades eleccions municipals, no seria legítim si hem de fer cas als arguments dels unionistes. La suma de vots que donaren la batlia a Pep Oliver Pavarotti (i a Miquel Gelabert Confit, a partir del segon any de legislatura), és de només  el 48‘01% dels vots. Tot i això, els sis regidors de GxS i PI fan majoria absoluta.

L’argument unionista el podem comparar a aquell que fa referència al ca d’una comèdia de Lope de Vega del 1618, que xerra del “perro del hortelano, que ni come ni deja comer”.

Per tant, que no us enganyin els mitjans ‘interessats’ de Madrid. I per seguir el procés català us aconsellem fervorosament que, si sabeu idiomes, llegiu la (entenem que imparcial) premsa internacional.

 

+info:

Resultats eleccions 27S (Vilaweb)

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: