[FOTONOTÍCIA] L’estampa del Sineu que (potser) ja no tornarà

El passat dimecres 30 va ser el darrer dia de feina a s'Índic.

El passat dimecres 30 va ser el darrer dia de feina a s’Índic.

El passat dijous, 1 d’octubre, sorprenia veure un camió carregant cadires i taules devora el pou de la plaça d’es Fossar. El Restaurant s’Índic tancava les portes després de disset anys. Durant tot aquest temps havia estat gestionat com a restaurant i cafè per la família Buraixó. El local havia obert l’any 1998. Antigament, en el segle XVI, havia estat un hostal i un lloc on els mercaders que venien a vendre en el mercat del dimecres deixaven els carros i les bísties.

El tancament de s’Índic suposa en certa manera la pèrdua d’una estampa icònica, la del Sineu conegut i reconegut per la seva oferta gastronòmica. Es farà rar veure ara aquella terrassa buida, en plena plaça d’Es Fossar. L’estampa del Sineu gastronòmic, el dels restaurants i cellers, perd icones. Només una agosarada planificació turística (amb la col·laboració, moltes vegades reticent, de bars i restaurants) podria recuperar (o no) el potencial gastronòmic del que gaudia el poble ara fa dues dècades.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: