Què diu l’ordenança de terrasses que havia d’entrar en vigor demà?

Com en tots els municipis, les terrasses dels bars i restaurants de Sineu hauran de respectar una normativa. El casc urbà de Sineu és BIC i això implicarà tenir en compte uns requeriments estètics a l'hora de posar taules i cadires.

Com en tots els municipis, les terrasses dels bars i restaurants de Sineu hauran de respectar una normativa. El casc urbà de Sineu és BIC i això implicarà tenir en compte uns requeriments estètics a l’hora de posar taules i cadires.

Avui acaba el termini per presentar al·legacions a la nova Ordenança Reguladora de l’ocupació de la Via Pública, que va aprovar l’Ajuntament el passat 27 de juliol. L’ordenança es va redactar després de l’aparició de certs elements o estructures en algunes terrasses d’alguns bars i restaurants del municipi, que distorsionaven l’estètica o dificultaven el pas, fet que va accelerar l’elaboració d’aquesta.

La normativa aprovada inicialment obliga a deixar un espai d’1,2 metres pel pas de vianants en les terrasses que ocupen una acera (per exemple, per possibilitar el pas de cotxets de nadons i de cadires de rodes), prohibeix estructures ancorades al terra (és a dir, que no es puguin moure fàcilment en cas de necessitat o emergència), i estableix una sèrie de requeriments estètics per no desfigurar la fisonomia del municipi (per exemple, pel que fa al color de les ombrel·les).

L’ordenança entrarà en vigor demà mateix, 30 dies després de la seva aprovació inicial, si no hi ha hagut al·legacions. Si al final del dia d’avui hi ha al·legacions, es farà necessari de tornar a votar l’ordenança en un proper ple municipal (novembre), per incorporar-hi els canvis pertinents.

 

Notícia relacionada:

A partir d’ara les terrasses dels bars de Sineu s’hauran d’ajustar a una normativa

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Blavet

    Hi ha vertaderes invasions de la vía pública (fins ara devien tenir ‘bo’), que són de vergonya. Una mica de regulació no vendrà malament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: