El dia després de sa fira (es firó) serà festa

Sa Fira de Sineu, la més antiga de Mallorca, ja fa anys que no té 'firó' el dia després. Enguany aquest dia serà festiu.

Sa Fira de Sineu, la més antiga de Mallorca, ja fa anys que no té ‘firó’ el dia després. Enguany aquest dia serà festiu.

Per una certa interpretació del calendari de festes estatals, en el darrer ple es triaren els dies 20 de gener (Sant Sebastià, copatró) i 25 d’abril (Sant Marc, patró) per unanimitat de tots els grups (fes clic aquí). Ara s’ha certificat que dia 2 no és festa estatal i l’Ajuntament de Sineu ha hagut de canviar el calendari festiu acordat, i ha establert aquest dia com a festa local. Carles Ramis, regidor de festes, ha informat que els dies de festa per l’any que ve seran, per tant, “els dies 25 d’abril i 2 de maig, que eren les primeres opcions que havíem acordat”, d’acord amb la resta de grups amb representació municipal. Dia 2 de maig és el dia després  de sa fira.

Temps enrere sa Fira de Sineu, la de maig, tenia “segona festa”, per dir-ho d’alguna manera. El dilluns, el dia després de sa fira, es celebrava es Firó, que era una mena de “fira en petit”. En l’actualitat ja no hi ha firó, tot i que sa fira (la de maig), la més antiga de Mallorca, continua sent també la més multitudinària, només superada pel Dijous Bo inquer.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: