El geni polifacètic de Ramon Llull al descobert, divendres a l’oratori de Sant Josep

CONFERÈNCIA LLULLEl proper divendres 30 d’octubre, a les 20 h, en un lloc tan místic com l’oratori de Sant Josep de Sineu, des de la revista Díngola invocarem la figura de Ramon Llull de la mà de Joan Carles Simó, professor de Lingüística de la UIB. Simó, autor d’una tesi doctoral sobre una de les obres del corpus lul·lià, impartirà una conferència titulada “Ramon Llull, un geni polifacètic”, amb la qual descobrirem les diferents cares intel·lectuals d’un dels nostres mallorquins més universals. I és que Llull no només és el pare del català literari, el primer escriptor que, en ple segle XIII, s’atreví a fer servir una llengua que no fos el llatí. La seva preocupació per captar fidels al cristianisme el portà a crear també un sistema matemàtic pel qual també és considerat el precursor de la informàtica.
Per a més informació, no us perdeu el reportatge sobre Ramon Llull publicat al darrer número de Díngola.

Set anys enfilant rosaris ensucratsrosaris

Per altra banda, la delegació de Sineu de l’Obra Cultural Balear torna a donar a conèixer, un any més, el costum tan arrelat de regalar, per la festa de Tots Sants, un rosari ensucrat. Un enfilall de panetons, bombons i altres peces de dolçaina, amb una rotllana de carabassat, anomenada patena, de dimensions més o menys grosses, que imita un rosari. Aquest divendres, a les 16:30h, al Claustre de l’Ajuntament, es durà a terme aquest taller per a tots aquells nins i nines que vulguin enfilaran el seu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: