La setmana que ve s’inaugura un espai de co-treball i creativitat en el carrer Gran

IMG_8872El coworking és, per explicar-ho d’alguna manera, una forma de treballar que permet que diversos professionals independents de sectors possiblement diferents comparteixin un mateix espai de treball. Teòricament aquesta manera de treballar fomenta la col·laboració i el treball en equip, el treball multidisciplinari, i la xarxa. Hi ha hagut diversos intents a Sineu, de muntar espais de coworking, encara que tots han fracassat o no han acabat d’arrencar.

Rosa Mascaró du 10 anys residint a Sineu, i ara s’ha animat a posar el seu propi espai de coworking. Aquest espai serà on ella desenvoluparà la seva feina (disseny, creació), però la idea es de compartir part de l’estudi amb altres treballadors.

Segons Mascaró, la idea de Casa Inundada -aquest és el nom d’aquesta iniciativa-, “es pensada per a perfils professionals lligats al món de la gràfica i l’art, il·lustració, disseny i comunicació”, però tot i això “hi té cabuda tot aquell que hi vulgui participar, ja que vol ser un lloc on es donin lloc sinergies de feina i oportunitats tant individuals com conjuntes”. Afegeix que, “a més de ser un espai on es donin lloc aquestes sinergies, la idea és de ser un espai de creació on es recupera la tècnica i es potencia el procés manual” -tot i que les eines digitals puguin ajudar durant el procés-. La promotora de la iniciativa va explicar a Díngola que el nou local tendrà una petita sala d’exposicions i un showroom o botigueta, que potenciaran la mostra i l’impuls de. joves emprenedors i d’artistes d’aquí i de Mallorca. Finalment, les intencions són de fer accessibles l’experimentació gràfica i creativa, a través de tallers, monogràfics i cursos de formació diversos.

Casa Inundada s’inaugura el proper 7 de novembre amb una festa en la que hi haurà música i una exposició col·lectiva de diversos artistes. L’estudi es situat en el carrer Gran, entre dos punts neuràlgics del poble: l’estació ferroviària i la plaça d’Es Fossar.

Rosa Mascaró va ser la monitora dels tallers que durant l’estiu vàrem organitzar conjuntament l’Obra Cultural Balear i la Muchal Foundation.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: