Un ple ensopit marcat pel condol a les víctimes del terrorisme i la constància de l’amo en Damià

Dues dotzenes de persones han omplert la sala de plens (fes clic aquí) per mostrar els seu condol a les víctimes dels atemptats de divendres a París, abans que s’iniciés el ple que havia d’aprovar definitivament l’ordenança de terrasses (una vegada estudiades les al·legacions presentades) i havia de debatre tres mocions del PP.

'Pavarotti' ha votat diferent a Gent per Sineu en una moció sense gaire importància municipal.

‘Pavarotti’ ha votat diferent a Gent per Sineu en una moció sense gaire importància municipal.

 

‘Pavarotti’ vota diferent de GxS

Com és habitual aquesta legislatura, ha estat un ple avorrit.

El PP ha aconseguit aprovar les tres mocions que havia presentat. Una, que insta l’Ajuntament a demanar al govern la retirada de la llei del sòl, ha estat aprovada rebent el suport del batle Pep Oliver Pavarotti (el resultat de 5 vots a favor i 5 en contra ha decantat la balança cap als primers pel vot de qualitat de Pavarotti en cas d’empat). Pep Lluís Tugores, regidor d’urbanisme i d’hisenda, ha explicat que “Gent per Sineu no creu que la llei del sòl afecti a cap competència de l’Ajuntament, com afirma el PP”.

Una altra moció instava a l’Ajuntament a demanar una rebaixa del cànon de l’aigua a l’administració autonòmica, que ha estat aprovada prèvia negociació entre GxS i PP per retirar un punt d’aquesta: “fa tres anys seguits que puja el preu de l’aigua, i fins ara havia governat el PP” ha dit Tugores, “així que estem disposats a sol·licitar una millora de la qualitat de l’aigua, però retirant qualsevol altra interpretació”.

Finalment, s’ha aprovat per unanimitat aprovar la sol·licitud al govern de part dels ingressos de l’ecotaxa per millorar el patrimoni i serveis del municipi, després d’una altra negociació entre GxS i PP.

 

Torna faltar Aguayo

Ja és habitual l’absència de Biel Gelabert Aguayo, regidor del grup de SsM. El regidor va assistir al primer ple i a l’inici del segon (després va marxar). Des d’aquest dia no ha comparegut a cap altre ple municipal.

 

Damià “d’es Molí” no amolla

L'amo en Damià 'd'es molí' és un 'clàssic' dels plens.

L’amo en Damià ‘d’es molí’ (a la dreta en la foto) és un ‘clàssic’ dels plens.

Tot i que ja no governa el PP, ni a Sineu (ajuntament) ni ‘a Palma’ (parlament), l’amo en Damià Pons no amolla. La seva imatge en els plens (repetim, tant de Sineu com del parlament), ja és icònica. La legislatura passada, de vegades, entre el públic només hi havia el redactor de torn de Díngola (normalment Marta Bergas o Miquel Puiggròs) i, a l’altra costat de la sala, l’amo en Damià, donant suport al PP. Si un dia falla, passarem pena…

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: