Un incendi crema el sagrari i un Sant Crist de les monges tancades

La Guàrdia Civil investiga les causes que han provocat un incendi a l’església de les monges Concepcionistes avui matí. Segons ha pogut saber Díngola, el foc ha començat a l’element que suporta les espelmes i s’ha estès a una estora. Les flames han avançat molt aviat i s’han estès al Sant Crist i al sagrari del segle XVI que hi ha devora l’altar: “és una pèrdua terrible, no tant per la vàlua artística de la peça, sinó per la rellevància històrica”, ha dit Joan Vanrell, responsable de patrimoni de la Parròquia de Sineu. De fet, aquest sagrari va ser el que dugueren les monges fundadores quan s’establiren al poble.

Membres del Bisbat s’han desplaçat fins a Sineu per avaluar els danys en primera persona i han constatat que el Sant Crist també té molt de mal i que la pedra de la volta ha quedat coberta de mascara.

La Benemèrita s’ha fet càrrec de la denúncia  i sospesa dos possibles escenaris: que algú intentàs robar la recaptació de les espelmes forçant així que la palangana caigués en terra; o bé que algú l’hagi empès per burreria. Sigui com sigui, la Parròquia ha informat que, de moment, se suspenen tots els actes de culte previstos.

Notícia relacionada

L’estora del presbiteri, 29 anys després

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: