La periodista Marta Bergas deixa ‘Díngola’ i fitxa com a cap de premsa del PP

La sorpresa d’aquestes festes, al manco en aquesta casa, la de l’Obra i Díngola, va saltar aquest passat pont de la Constitució i la Immaculada. La sorpresa va tenir de protagonista a la periodista Marta Bergas, coordinadora del mitjà, i l’escenari va ser el tradicional sopar de Nadal de l’entitat: Bergas va comunicar a la junta que fitxava com a cap de premsa de la delegació a Madrid del PP balear. En altres paraules, que Bergas serà la responsable de premsa de Mateo Isern i del seu equip en el congrés.

La notícia va deixar un poc atònits els demés membres de la junta de l’OCB a Sineu i, especialment, els seus companys de redacció de la revista local Díngola. Ahir l’altre coordinador de la revista i secretari de l’OCB local, Miquel Puiggròs, va reunir amb caràcter d’urgència la resta de l’equip, per mirar de trobar una sortida no traumàtica al buit que, sens dubte, ara es formarà.

El que queda clar és que el càrrec que ocuparà Bergas és totalment incompatible amb qualsevol ajuda puntual a Díngola o a l’OCB. En aquest sentit, no oblidem que la mateixa línia editorial de la revista va ser, durant la legislatura passada, especialment crítica contra la política lingüística del govern, aleshores ocupat pel propi Partit Popular. Això fa inviable qualsevol tipus de col·laboració de Bergas amb el mitjà local.

Estupefactes

La periodista, ahir, quan es va presentar als dirigents del partit, i va exposar les seves línies d'actuació.

La periodista, ahir, quan es va presentar als dirigents del partit, i va exposar les seves línies d’actuació.

El redol familiar i d’amistats de Marta Bergas també va quedar estupefacte quan ella va començar a difondre la notícia, aquest Nadal.  La seva tia Martina Ferriol, acabada d’arribar de Barcelona, va manifestar que “probablement seria el darrer lloc on haguéssim cercat a na Marta, fins avui molt compromesa amb la llengua i amb la identitat del nostre país“, i alguns periodistes del seu redol consultats per Díngola es manifestaven en termes similars.

El tema s’ha procurat dur molt en secret fins ara, per no afectar ni les eleccions del 20D a nivell local, ni al propi funcionament de Díngola, però aquest Nadal ja s’ha començat a difondre la notícia. Ahir migdia Bergas ja va ser presentada als principals membres de la direcció del partit, en un acte en la pròpia seu del partit devora el Parlament, moment al que pertany la foto que adjuntam.

Per altra banda, Bergas també haurà de deixar ara la seva feina en els serveis informatius d’IB3 Televisió (a través de l’empresa CBM) i la secretaria en la junta de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca.

S’incorporarà oficialment dia 7 de gener.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: