On i quan puc anar disfressat, a Sineu?

La Ruabar fa 5 anys. A la foto, imatge del 2013.

La Ruabar fa 5 anys. A la foto, imatge del 2013.

Avui és el darrer dijous abans de la Quaresma (la Corema) i, per tant, el Dijous llarder. Els propers cinc dies, immediatament anteriors al començament de la Corema, són els darrers dies o carnaval, que acaba el proper dimecres, Dimecres de cendra.

Quines festes de disfresses hi ha a Sineu, enguany?

Ruabar

Avui vespre es celebrarà la cinquena edició de la Ruabar, iniciativa d’un grup de joves que, des de fa cinc anys, engresquen els bars del municipi perquè facin pintxos i tapes tal dia com avui. La festa començarà a sa Plaça a les 20:00h.

Carnaval

Dissabte és el dia triat per l’Ajuntament per organitzar els seus actes. A les 17:00h començarà una rua en el carrer de Sant Francesc, que enfilarà cap al carrer Major, sa Plaça, carrer Bisbe, placeta des Mercadal, carrer Triquet, carrer degà Joan Rotger, carrer Abeurador, per acabar a sa plaça des Fossar. La Rua serà animada pels Sonats des Fossar (batucada que habitualment acompanya els dimonis de Sineu) i el grup d’oci infantil Trencaolles. La nit, a partir de les 24h, també hi haurà festa en el Teleclub.

Gastronomia

La coca de tallades o l’ensaïmada amb bocins de carabassat són habituals del Dijous llarder i dels darrers dies. Bocins de botifarró, xulla, carn magra, sobrassada i sucre per damunt, donen gust a coques i ensaïmades aquests dies.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: