Aquest dilluns s’aprovaran els pressuposts d’enguany, que marcaran les polítiques del consistori

L'equip de govern de PI-GxS aprovarà dilluns els seus primers pressuposts.

L’equip de govern de PI-GxS aprovarà dilluns els seus primers pressuposts.

L’equip de govern GxS-PI ja té elaborat el seu primer pressupost municipal. Serà en el Ple d’aquest dilluns on es debatran i votaran els ingressos i les despeses que preveu el consistori durant aquest any. Amb un cert retard, ja que els pressuposts idealment haurien d’estar aprovats abans que comenci l’exercici corresponent, ja en sabem la quantia: 2.544.795,96 € que, comparat amb el del 2015, suposen 22.432,26 € menys (2.567.228,22 €, el 2015).

Díngola ha tengut accés al document i l’ha analitzat, i s’ha posat en contacte amb el regidor d’Hisenda, Pep Lluís Tugores, perquè ens respongués a algunes qüestions sobre aquest tema.

Ingressos

Iolanda Cirer. Els serveis socials de Sineu

Iolanda Cirer. Els serveis socials de Sineu reben 4.500 € del Much de Reig. És una de les partides d’ingressos incloses en els pressuposts d’enguany. 

Aquesta baixada del pressupost respon, en gran mesura, a la baixada del 5% d’ingressos prevists de la taxa de recollida i tractament de residus. Això vol dir que els sineuers i sineueres pagaran menys en el seu rebut anual del fems. L’Ajuntament preveu deixar d’ingressar amb la taxa de fems uns 57.000 €. Mentre, amb una actualització de l’IBI urbana (es pressuposta el 95% del recaptat el 2015), es preveu ingressar per aquest concepte uns 60.000 € més. Per tant, aquesta previsió d’augment d’ingressos no suposa un augment del rebut de l’IBI sinó una actualització del que realment es recapta.

Seguint amb els ingressos, no es preveu tampoc recaptar res pel lloguer del bar de la Casa de Cultura (es recaptaven uns 8.000 €). L’equip de govern vol ser prudent a l’hora de tornar a treure a concessió aquest bar. També es pressuposten (no figuraven al pressupost del 2015) dues taxes més: les de préstec de material municipal i la taxa d’ús d’instal·lacions municipals (5.000 € en total). Destaquen, també, els 4.500 € que la Muchal Foundation aporta de manera finalista per destinar a serveis socials del poble i els 28.000 € que es preveuen recaptar per la legalització d’habitatges (corresponent al 2015) en aplicació de la disposició transitòria 10a de la Llei d’Ordenació i Ús del Sòl (LOUS).

Despeses i inversions

Sa Plaça necessita mà de metge.

Els pressuposts que s’aprovaran dilluns contemplen una partida de 9.500€ per a mobilitat.

De les despeses, el que consideram més destacable és:

1. Es pressuposten 9.500 € per a un projecte de mobilitat urbana.

2. Es pretén fer una inversió plurianual en la reforma de l’enllumenat del vial de circumval·lació.

3. Es destinaran 2.000 € al fons de llibres del CEIP Rodamilans.

4. Es signarà un conveni amb Alcem el C.IN.E per l’ús de l’espai per 10.000 €.

5. S’assignen 1.000 € amb la pretensió de fer un grup d’Esplai.

6. Es pretén contractar el servei del Punt Verd amb la Fundació es Garrover per 6.000 €.

7. Es pressuposten 13.000 € i 10.000 € per atorgar subvencions a les entitats locals de caire cultural i esportiu, respectivament. La novetat és que aquestes subvencions no seran directes com fins ara, sinó que es donarà compliment a l’Ordenança de Subvencions, amb convocatòria i presentació per part de les entitats interessades d’un Pla d’activitats i de costs. Aquests seran els criteris que es consideraran a l’hora de determinar la quantitat de la subvenció de cada una de les entitats.

Pel que fa a les inversions previstes en el pressupost, crida l’atenció que només s’hi destinin 149.000 €. D’aquest import, 133.000 són quanties compromeses amb convenis ja signats per compra de terrenys (Can Gaspar i el solar adjacent a sa Quintana), 10.000 € per la reparació de comptadors de l’enllumenat públic i 6.000 € per la compra d’un vehicle per a la brigada de manteniment.

Sobre aquest tema, el regidor Tugores ens comenta que les inversions que es facin es finançaran, sobretot, amb part del remanent de tresoreria de l’exercici anterior. És per això que la quantia per a inversions prevista en el pressupost és tan minsa.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. User name

    Ergo, mucho circo y poco pan!… No Nam!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: