L’Ajuntament encara devia factures de la construcció de l’Escoleta 0-3 anys “sa Rota”

escoleta sa rota

Més de 10 anys després de la construcció de l’Escoleta Municipal, l’empresa Ortiz Construcciones y Proyectos S.A ha anat reclamant el cobrament de tres factures emeses el 2004 i 2005, per un import total de 69.096,30 €.

Tot i que aquesta empresa va perdre un primer recurs Contenciós Administratiu per reclamar aquestes factures, el motiu de la sentència desestimatòria fou per un defecte de forma. Tant és així que des del gener de 2013 va anar reclamant extrajudicialment, a través de cartes certificades o de correu electrònic, el pagament d’aquestes factures a l’Ajuntament, però cap d’aquestes peticions no varen ser contestades.

La inactivitat de l’Ajuntament durant tot aquest temps va fer que l’empresa posàs una demanda judicial el 2015 sol·licitant mesures cautelars de pagament immediat de la quantitat principal demanada, 69.096,30 €. També demanava 64.825,93 € d’interessos de demora per no haver atès a les reclamacions extrajudicials de pagament. A aquests imports s’hi podien sumar les costes del procediment judicial que podien ascendir a uns 20.000 € més. El total reclamat per l’empresa s’elevava a 153.922,83 €.

Davant aquesta situació tan crítica, l’equip de govern , a finals del 2015 va negociar de manera urgent amb els lletrats de l’empresa un acord d’abonament del deute de 69.096,30 €, més 15.000 € d’interessos i que cada part pagàs les costes dels seus serveis jurídics. D’aquesta manera el muntant a pagar serien 84.096,30 € i no els 153.922,83 €. El pagament dels 84.096,30 € s’ha fet efectiu el mes de gener. Si s’hagués actuat de manera diligent en el seu moment, les arques municipals no haurien hagut de suportar aquests 15.000 € afegits al deute, tot i que, amb l’Acord assolit, és el mal menor.

Aquest dimecres l’Acord s’ha duit a Ple per a la seva ratificació. El regidor d’Hisenda, Pep Lluís Tugores, ha demanat explicacions als membres de l’anterior equip de govern en aquest afer. Tant Pere Joan Jaume com l’actual batle, Pep Oliver, han justificat que eren els tècnics que recomanaven no pagar les factures perquè hi havia hagut moltes deficiències estructurals de l’edifici.

El fet ha estat que les despeses d’aquestes deficiències no es van acreditar en el seu moment (les factures corresponents no consten a l’expedient del cas) i no es va rebatre cap dels requeriments de pagament que feia l’empresa.

L’Acord s’ha ratificat per unanimitat del Ple.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: