Sineu s’adhereix a la campanya de recollida de material pels refugiats de la guerra de Síria

Algú se'n recorda, de n'Aylan?

Algú se’n recorda, de n’Aylan?

El pacte entre la UE i Turquia, acordat la setmana passada i que entre avui i demà ha de ratificar o no el Consell Europeu, per frenar el flux migratori dels refugiats que des de Turquia entren a països de la Unió Europea (sobretot a les costes de Grècia), ha encès les alarmes en el sí de l’ONU, de les organitzacions humanitàries, d’entitats socials i de molts ciutadans i ciutadanes europeus. El pacte entre Europa i Turquia vulnera els principis bàsics de la legislació humanitària europea i internacional, i permet la devolució automàtica i massiva de tots els estrangers arribats a Grècia (per exemple sirians).

Des de la societat civil, aquests dies s’encarrilen quantitat d’iniciatives solidàries per donar suport i proporcionar recursos econòmics i materials per a les persones que han de fugir del seu país per mor de la guerra. Molts dels refugiats són nadons i infants, fills de pares i mares que fugen de la guerra i cerquen la protecció internacional.

L’Ajuntament de Sineu s’ha sumat a aquestes iniciatives i coordina la recollida de material que es farà arribar a persones refugiades del conflicte bèl·lic de Síria.  Entre aquest material hi ha roba d’abric, sabates, calcetins, tovalloles, llet en pols per a nadons, estris d’higiene personal com raspall de dents i pasta de dents, tendes de campanya, sacs de dormir, portabebes, cadires de rodes, cotxets d’infant, roba interior, bolquers, pantalons esportius, compreses…

El consistori ha habilitat l’antiga escola de Sa Quintana perquè els sineuers i sineueres puguem aportar-hi material. Serà demà divendres, des de les 17,30 h fins les 20,00 hores, quan es recolliran aquestes donacions.

És important recalcar que cenyir-se al material que han de menester els refugiats i que hem descrit abans.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: