Una cursa solidària dels alumnes de l’IES Sineu recapta 954€ per a l’abastament d’aigua al Níger

Centenars d'alumnes han  col·lapsat el vial en bon dimecres de mercat (foto: IES Sineu).

Centenars d’alumnes han col·lapsat el vial en bon dimecres de mercat (foto: IES Sineu).

A fi de celebrar el Dia mundial de l’aigua, la Comissió de Medi Ambient de l’IES Sineu ha organitzat avui una cursa solidària no competitiva per recaptar fons per a la construcció de pous per a l’abastament i sanejament d’aigua a la població de Níger.

L’ajuda és totalment necessària perquè el percentatge de població que realment té accés a l’aigua potable es molt baix i la inversió en sistemes de sanejament i abastament d’aigua és molt escassa. Les crisis nutricionals, els moviments de població, les epidèmies i els desastres naturals obliguen autoritats i ONG a fer un esforç extraordinari perquè els nins i nines nigerians no perdin el dret a l’educació i a a salut.

La cursa ha tengut un recorregut de 3 km pel nucli urbà de Sineu, sortint des del centre escolar i acabant al mateix centre, i ha involucra tota la comunitat eductiva. Hi han participat 954 corredors de secundària i FP, i s’han recaptat prop de 1.000€. Els mateixos alumnes de batxillerat han fet les tasques de coordinació i els departaments d’Educació Física i d’Activitats Extraescolars han col·laborat en l’organització. Els alumnes d’Educació Plàstica han dissenyat els cartells informatius i les camisetes de participació. La cursa ha tengut el suport de l’Ajuntament de Sineu i l’ajuda de la Policia Local.

Vegeu aquí la informació de la cursa de fa dos anys: Centenars d’adolescents col·lapsen el vial de circumval·lació a favor del Níger (fes clic).

NOTA: Ja teniu als estancs el nou número de Díngola. Tota la info sobre el que passa a Sineu, en matèria econòmica, política, esportiva, cultural, educativa…

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: