Es reordenen els horaris de la Policia, que no treballarà els diumenges

20160405-193118.jpg

El que, segons l’ordre del dia del Ple d’aquest passat dilluns, havia de ser un reconeixement als Policies Miquel Mas i Julian Munar per la seva participació en la investigació d’un delicte contra la salut pública, va acabar sent un reconeixement a tot el Cos de la Policia Local de Sineu. Va ser així perquè el batle, Pep Oliver Pavarotti, va proposar que aquest reconeixement fos a tots els membres i no només a dos d’ells. L’acord va ser pres per unanimitat del Ple.

Aquest reconeixement partia d’una petició feta expressament per la Guàrdia Civil per la tasca duta a terme per membres de la Policia Local en el desmantellament de cultiu de marihuana a dues cases de Sineu, i del que Díngola va informar exhaustiva i puntualment. I és que segons el regidor Pep Lluís Tugores, en tot cas, cal que sigui un altre Cos de Seguretat el que proposi el reconeixement.

L’escrit de la Guàrdia Civil proposant el reconeixement i, entenem que, motivant-lo, no s’ha fet públic i Díngola no hi ha tengut accés.

De tota manera, el punt més important del Ple es va referir a la reordenació dels horaris de la Policia Local.

 

Reordenació d’horaris de la Policia Local

El regidor Pep Lluís Tugores va ser l’encarregat d’explicar el perquè d’aquesta reordenació. Segons Tugores, aquesta és una reordenació temporal fins a l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball que està fent el consistori. Suposarà la prestació del servei de dilluns a dissabte, amb la novetat que en el torn de tarda hi haurà dos efectius, ja que fins ara només n’hi havia un. Per contra, els diumenges no hi haurà servei i les incidències s’hauran de tramitar a través de l’112. El regidor va informar que la no prestació del servei els diumenges era una petició de la pròpia Policia Local. També va argumentar que cap dels pobles de menys de 4.000 habitants tenen servei de policia els diumenges. Fins ara, els diumenges hi havia un efectiu en servei de disponibilitat.

Aquesta reordenació també permetrà que el policia tutor pugui fer les funcions pròpies d’aquesta figura, ja que fins ara no les duia a terme, i l’Ajuntament ja havia rebut queixes de l’institut i de la Conselleria d’Administracions Públiques. Així, l’institut de secundària podrà disposar dos dies a la setmana d’aquest policia. En aquest sentit cal recordar que l’Ajuntament rep una subvenció parcial de l’administració autonòmica per la figura del policia tutor.

Tant el Partit Popular com Sineu s’ho Mereix es varen manifestar en contra d’aquesta reordenació a causa de la supressió del servei de disponibilitat els diumenges. Varen manifestar que sí que calia una reordenació d’horaris però sense prescindir del servei aquest dia. Els dos partits al·legaren que, amb l’afluència de visitants que vénen a Sineu els caps de setmana, el poble no pot prescindir d’aquest servei. Fins i tot, el portaveu dels populars, Tomeu Mulet, va opinar, a títol personal, que creia cert que “no tots els membres de la Policia Local estan d’acord a deixar de prestar servei els diumenges”.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: