Ens envaeixen els artròpodes? La mort del fasser i el perquè del tancament del parc infantil

IMG_2325Segurament avui molts pares s’han sorprès quan, en dur els seus infants a jugar al parc infantil, s’han trobat una cinta de plàstic que tancava tot el recinte. I és que avui l’empresa de control de plagues Endema ha fet manteniment fitosanitari d’aquesta àrea. L’Ajuntament havia estat avisat fa uns dies de la presència de puces, i per això s’ha hagut de fer aquest tractament. Quan es fa un tractament d’aquests, en emprar-se productes químics que poden irritar la pell, els ulls o les mucoses, s’estableix per precaució un temps de seguretat en el qual ningú (excepte els propis tècnics aplicadors) pot accedir dins el recinte tancat. Fins avui vespre a les 22.00h ningú no hauria d’emprar el recinte.

+info: aquí podeu consultar la fitxa tècnica i de seguretat de l’Ecorex Alfa, el biocida emprat per fer el tractament

 

Polèmica pels fassers

Durant aquests passats dies hi ha hagut una certa polèmica, de la que Díngola es veu obligada a informar, referent a la mort del fasser de davant el convent de Sant Francesc. De fet, aquest mitjà ha dedicat durant aquests anys passats una amplíssima informació al tema de la mort de palmeres i fassers a Sineu, per la plaga del becut vermell (Rhynchophorus ferrugineus). Fins i tot una de les portades més espectaculars de la revista (núm. 5, gener 2012) tenia el becut com a protagonista (fes clic aquí).

La polèmica d’aquests dies passats ha estat per la mort d’un fasser de davant el convent de Sant Francesc. Segons el PP, mentre ells governaven aquest fasser es va mantenir en vida perquè va rebre els tractaments que tocava, però l’equip de govern actual l’ha deixat morir, en no fer-li aquests tractaments periòdics. Des de l’esquerra, però, es posa èmfasi en la mort d’altres fassers del municipi, com ara els de la plaça Es Fossar o el de l’Hospici, que varen haver de ser tallats fa uns anys, en la legislatura passada.

Us mantindrem informats sobre aquesta polèmica.

 

Notícies anteriors sobre el becut en aquest digital:

La palmera del carrer de Sant Francesc afectada pel becut encara pot tenir cura

El becut mata el fasser de l’Hospici

Becut: ens hagués agradat molt equivocar-nos, però informàrem bé

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: