Sor Catalina Alcover compleix cent anys

2016-04-12-QUEQUI_centenària_piscola

Va ser un 16 d’abril de 1916 a Sineu quan Catalina Alcover i Real Piscola va venir al món, de llavors fa avui un segle.

Alegre, optimista, tendra, xerradora i molt emocionada, així és sor Catalina dels Dolors de Maria, una sineuera centenària que des de fa desset anys resideix al convent de Germanes de la Caritat de Porto Cristo i que no ha dubtat a posar-se davant una càmera perquè li fessin “una foto per a la revista local”.

Va néixer al carrer de ses Parres, la petita de set germans, filla de Guillem Alcover Piscol i de Margalida Real de son Ratet. De la infantesa recorda el trasbals familiar que generà la pèrdua del pare quan només tenia quatre anys; la mare, amb gran esforç, tirà endavant i passà el negoci familiar, un taller de sabaters, a la casa de sa Riba. Els records de joventut són agradables, anava a ‘costura’ amb les monges, treballava al negoci familiar, li agradava fer discursos davant les seves companyes -aquest do de la paraula féu que se li encarregàs recitar part del mes de Maria a la parròquia- i li agradava molt cantar -tota la família formà part de l’Orfeó de Sineu (1923-30)-. La seva entrada de novícia va ser quan tenia 25 anys, ‘va ser un poc tard ja que vaig haver d’esperar el retorn de la meva mare des de Barcelona on havia anat a assistir a un conco policia malferit durant la Guerra Civil’ apunta la centenària. Dins la congregació, la seva tasca ha estat l’assistència sanitària, després d’estar un any a L’horta de Sóller ja va anar destinada a l’Hospital de Son Dureta i d’aquí a Puente de Vallecas, a Madrid, on va estudiar infermeria i va obtenir-ne el títol; anys més tard passà a l’Hospital de Manacor, després a Roma, a les Clíniques Santarelli i Muzzi, i retornà finalment a l’Hospital manacorí, on va acabar la seva vida laboral a la residència de persones majors.

Sor Catalina té un bon estat de salut i una memòria prodigiosa. Fent un repàs de la seva vida, explica que està contenta, que ha passat moments de tot, moments de molta dificultat i moments molt feliços ajudant la gent i assegura que encara avui aquests bons records la fan riure i viure. Allò que més ha repetit durant la conversa és que està molt agraïda a la Congregació de les Germanes de la Caritat.

Per molts anys!

Curiositat: Sor Catalina és una neboda de la segona centenària que hi va haver a Sineu, Antònia Julià i Munar Piscola (Sineu, 1876-1977) que estava casada amb un germà del seu pare.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: