Un nou columbari a la Cova de’n Gaspar?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tal com es va acordar en el pla d’excavacions arqueològiques de la Cova de’n Gaspar, enguany es reprenen les tasques sobre el terreny després que l’estiu passat es dediqués a l’anàlisi de dades. L’objectiu de la campanya d’enguany, que començarà previsiblement al mes de juliol, és “excavar l’altra balma (cavitat) que hi ha en aquesta àrea per veure si hi trobam un nou columbari; això seria una troballa extraordinària”, diu Mateu Riera, l’arqueòleg en cap.

Pel que fa al finançament d’aquestes feines, l’Ajuntament ja ha reservat 3 mil euros per aquest projecte i, alhora, ha presentat una sol·licitud de 12 mil euros al Consell de Mallorca per optar a la línea de subvencions habilitada amb fins arqueològics. Riera diu que, a banda, hi ha bona disponibilitat per part del Consell de cedir per uns dies la brigada de la institució perquè faci tasques de desbrossament al voltants del jaciment.

La regidora de Cultura, Magdalena Genovart, també fa feina en un pla per engrescar els sineuers i que facin de voluntaris en les excavacions d’aquest estiu. En paral·lel, treballa amb la idea de muntar visites guiades a la cova perquè els sineuers coneguem el nostre patrimoni.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: