Pep Oliver (el PI) cedirà la vara a Miquel Gelabert (GxS) el proper 11 de juny

Dia 11 de juny és el dia triat per fer el canvi de batle a Sineu. D’acord amb el pacte subscrit entre la formació sobiranista Gent per Sineu (GxS) i els regionalistes de Proposta per a les Illes (el PI) per a la legislatura 2015-2019, el primer any de batlia corresponia al regionalista Pep Oliver Pavarotti, mentre els tres anys restants serien per al nacionalista Miquel Gelabert Confit.

Fa mig any Pavarotti va assegurar a Díngola que segurament ell seguiria a l’equip de govern fins a desembre de 2016. Després ell es retirava i havia d’entrar una altra persona del seu partit (en principi, per ordre de col·locació en la llista, li tocaria a Aina Sáez González, que segons l’acord assumiria les tasques de joventut). Cal dir que, segons les fonts consultades de GxS, i segons expressa el mateix Pavarotti en una entrevista realitzada fa mig any (vegeu l’entrevista seguidament), les relacions entre el regionalista i els regidors progressistes de l’equip de govern són ara excepcionals.

Miquel 'Confit', a l'esquerra, i Pep 'Pavarotti', a la dreta. El segon ha de donar la vara de batle al primer, aquest 11 de juny.

Miquel ‘Confit’, a l’esquerra, i Pep ‘Pavarotti’, a la dreta. El segon ha de donar la vara de batle al primer, aquest 11 de juny.

-ENTREVISTA PUBLICADA EL DESEMBRE DE 2015-

(aquesta entrevista va ser publicada en les pàgines 42-44 del número 19 de Díngola en paper)

-Han passat no 100 sinó 200 dies d’ençà que començà la legislatura i un nou equip governa Sineu. Si escoltam el batec ciutadà, no sembla que es percebin canvis substancials…

Ni se’n percebran! A mi em sap greu dir-ho tan clar, però una legislatura es fa molt curta. No hi ha temps perquè s’apreciïn canvis grossos. Per ventura a final de legislatura podrem començar a parlar-ne, però ja dic, no espereu grans transformacions en quatre anys.  És vera que ara han començat aquests joves (es refereix als regidors de GxS), molt il·lusionats, amb moltes ganes, etcètera, però això és com tot: com quan comences una nova feina, un nou projecte… Jo ja som veterà i ho veig així.

Per altra banda, Sineu té un problema: no hi ha unitat. Tothom s’aferra molt a la seva ideologia i ningú no vol abandonar els seus principis polítics per anar tots a una. Les dretes volen fer les coses d’una manera i les esquerres just a la inversa i així sempre igual.

-Estàs més a gust  amb aquests regidors de GxS o enyores els temps passats?

Jo visc bé sempre! (es posa a riure). Jo em sent bé amb tothom.  Se diu de jo que som de centre i no és vera: jo no som ni de dretes, ni d’esquerres, ni de centre, ni de res.

-Els falta polissonada als regidors nous?

Jo els veig més “suaus” que les altres esquerres que he conegut a Sineu, per dir-ho d’alguna manera. Tenen molt bones intencions. Ara hi ha més comunicació que durant el mandat de Pere Joan Jaume. Me n’he duit una sorpresa per bé amb GxS.

-Podem inferir, per tant, que Sineu du ara més bon rumb que abans?

És prest per fer aquesta afirmació. Me reafirm en el que deia abans, els canvis duen temps. D’aquí a dos anys estaré en disposició de respondre-us  aquesta pregunta.

-I quan te jubilis, què passarà amb el pacte GxS-PI?

Jo faig comptes ser-hi fins a Nadal del 2016. Després ja en xerrarem. Hi ha un pacte fet i això és el que hi ha.

-Qui et substituirà del teu partit?

No n’hem xerrat. Això són coses internes del partit. I en el partit no decidesc només jo. Sigui quina sigui la persona, el que vull deixar clar és que la posarem amb plenes garanties.

-Un tema de plena actualitat a dia d’avui és el futur del Teleclub, què farà l’Ajuntament, esbucar-lo o mantenir-lo?

A mi algun dia m’agradaria no veure’l, al Teleclub. Jo record ben bé quan no hi havia Teleclub, i ara que es mira tant tot això del patrimoni, és un edifici que espenya aquell espai. Ara bé, és obvi que s’ha de tenir un espai alternatiu. Podria arribar-se a un acord amb el C.IN.E, que és una associació que, tot i ser privada, rep subvencions públiques. També hem mirat si es podria fer alguna actuació unint dues de les antigues aules de sa Quintana.

Primer mirarem bé com està i què val la reforma, tenint en compte que fa falta renovar i adaptar els banys, canviar les instal·lacions d’aigua i de corrent i refer la teulada. I per altra banda, també sospesarem què val la demolició… Perquè clar, si reformar-lo és tan car com tomar-lo, què feim? No tendria massa sentit reformar-lo.

-Sona estrany que el futur d’aquest edifici estigui supeditat als recursos econòmics i no a un projecte social i d’ordenació urbana…

És complicat.  Els doblers a nivell municipal compten molt. De totes maneres, si es decidís tomar-lo, possiblement abans demanaríem opinió al poble d’alguna manera.

I sa Quartera? No podria assumir les funcions del Teleclub?

Sí, però per sa Quartera teníem pensades altres coses. S’havia considerat dur-hi la Guàrdia Civil, però hi ha molts sineuers que no veuen bé  tenir la Benemèrita en aquest lloc.

-I doncs? Quedarà a s’escorxador la Guàrdia Civil?

S’havia valorat dur-hi el punt verd, a l’escorxador. Però també hi ha la possibilitat de fer de l’escorxador una espècie de quarter general, amb les oficines de la Guàrdia Civil, les de la Policia Local, el magatzem de Protecció Civil i el dipòsit de cotxes retirats per la grua. Amb això tendríem la seguretat del municipi centralitzada en un lloc. El problema és que la Guàrdia Civil té unes certes exigències d’espai i de perímetre de seguretat que podrien complicar-ho.

-Tenim ordenança de terrasses aprovada però els sineuers no en veuen encara els efectes, quan els veurem?

Tan aviat com pintem les retxes delimitadores sobre el paviment. Hem de pensar en una manera de marcar el terra que no malmeti l’empedrat i llavors començarem a aplicar l’ordenança.  Segurament primer avisarem i, si no es compleix la normativa, haurem de multar. També s’haurà de mirar bé el compliment de la norma per part de certes terrasses que  han estat polèmiques, com la del ‘Tarantino’.

-Un altre tema que es dilata, el trànsit a sa Plaça. Quin full de ruta teniu?

Hem demanat un informe que valorarà, entre d’altres coses, la supressió de la circulació i de l’aparcament a sa Plaça, i quan sigui el moment ens reunirem amb la Policia Local per reordenar el trànsit a tot el municipi.

-Insistim: acabarà la legislatura i seguirem veient cotxes a sa Plaça?

No ho sé… (silenci)

-Hi ha vertadera voluntat política de fer que només sigui per a vianants (amb excepcions) tal com s’ha parlat altres vegades?

No falta voluntat, però hi ha dificultats. Jo xerr en nom meu i dic que, al meu parer, no només és sa Plaça, són també tots els carrers del voltant, que s’han de tenir en compte. Pots limitar el temps d’aparcament en alguns llocs, però així i tot necessitam tenir algun espai que absorbeixi la cotxada que ara hi aparca.

-El solar de s’Alou, propietat municipal i proper a sa Plaça, no serveix?

No. Allò és zona verda. Reglamentàriament no es pot fer aparcament allà.

En aquests 200 dies de govern, com valores el paper de l’oposició? Creus que està desactivada?

No, no crec que hi hagi desmotivació, però l’oposició de dretes mai no és com la d’esquerres. No només a Sineu, sinó en general. A més, és molt prest encara per xerrar de si l’oposició ha estat bona o no.

-En concret, com veus Sineu s’ho Mereix?

Si a les properes eleccions locals, d’aquí a quatre anys, encara hi ha Sineu s’ho Mereix, l’únic que us puc dir és que farà un favor gros a GxS.

-…?

SÍ, sí. Segur. Us puc assegurar que a Sineu els vots estan més que assignats. Hi pot haver canvis d’una cinquantena de vots per amunt o per avall, però poca cosa més. La gent vota els seus, no sol canviar. I teniu en compte que la gent de Sineu és conservadora.

-Gràcies Pep.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: