Per ara només Podem i Sobirania tenen en agenda actes a Sineu

candidats sineu

Units Podem Més, a l’esquerra de la foto, i Sobirania per a les Illes, a la dreta de la foto, tenen en agenda actes a Sineu.

A unes hores d’iniciar-se la campanya electoral per a les eleccions del 26 de juny, és més palès que mai el desencant, l’escepticisme i les poques ganes de la ciutadania. Serà la campanya més barata que s’ha fet mai a l’Estat Espanyol, i els mateixos partits desisteixen d’invertir un excés de doblers i de temps en uns actes que, amb tota seguretat, congregaran només uns pocs adeptes i fidels.

Díngola s’ha posat en contacte amb els principals partits que es presenten a les eleccions, per fer una agenda d’actes electorals locals. La majoria de partits encara no tenen clar que faran. El PP encara no té res decidit. Tampoc el PSOE. Tanmateix les fonts de cap d’aquests dos partits no descarten fer alguna acció, que planificarien els propers dies. El PP torna presentar Mariano Rajoy (president del govern en funcions), i el PSOE repeteix amb Pedro Sánchez. La candidata del PP a Balears és l’exdelegada del govern Teresa Palmer, mentre el cap de llista pel PSIB-PSOE és Pere Joan Pons.

Qui si té en agenda alguna acció és Podem Sineu. Segons fonts del partit, aquests dos dimecres propers s’aprofitarà el mercat setmanal per fer campanya, posant una taula informativa. Fonts de la delegació local han dit que Podem Sineu es coordinarà amb la resta del partit a municipis veïns, i també que es posarà en contacte amb Més per Sineu. Podem i MÉS han fet una coalició preelectoral, Units Podem Més, a la que avui una enquesta del CIS realitzada entre el 4 i el 22 de maig donava 3 diputats. El candidat a president és Pablo Iglesias, el cap de llista balear és el jutge Juan Pedro Yllanes, i el representant de MÉS en la coalició és Antoni Verger.

Qui si té previst fer un acte a Sineu és Sobirania per a les Illes. Els de Mateu Xurí tenen previst fer un sopar el dissabte 18. Serà una pamboliada amb festa. Abans, el dimecres 15, seran al dimecres de Sineu per xerrar amb comerciants, pagesos i restauradors. Els caps més visibles de Sobirania són el glosador Mateu Matas Xurí, la blogger eròtica i estrella de les xarxes socials Loreto Amorós (@SoositaX), i l’advocat Josep de Luis.

Us informarem puntualment quan tinguem més notícies del PP i el PSOE, o si cap formació es decideix de fer un míting o acte electoral.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: