[COVA DE’N GASPAR] Trobada una moneda medieval durant la jornada de voluntariat

Les excavacions d’enguany a la cova de’n Gaspar ens estan regalant pocs titulars però, a canvi, bons moments de col·lectivitat. La jornada de voluntariat convocada per l’Ajuntament ha estat profitosa, amb un grupet d’unes 10 persones que s’han animat a seguir el mestratge de Mateu Riera i Antònia Martínez, els dos arqueòlegs que dirigeixen els treballs al jaciment sineuer.

El full de ruta per a aquesta campanya és excavar els voltants del columbari per tal de trobar material que ajudi a precisar encara més la datació de la cova (d’origen romà) i, per altra banda, cercar indicis de l’existència d’algun tipus d’activitat més enllà dels enterraments que s’hi devien practicar. En síntesi, l’interès rau en saber si a més de per a rites funeraris, aquesta zona era emprada amb altres fins econòmics o socials, per exemple. També es contempla la possibilitat de què pogués aparèixer un segon columbari.

Després d’una setmana d’excavacions arqueològiques, la troballa més sucosa s’ha produït avui coincidint amb la presència dels voluntaris: una moneda que podria ser de l’edat mitjana o fins i tot del segle XVI.Als arqueòlegs els queda ara la feina de contextualitzar la descoberta.

Val a dir que enguany les feines lluen més que mai perquè l’Ajuntament ha aportat recursos per desbrossar tot el perímetre de la cova. La brigada del Consell de Mallorca ha ajudat puntualment en aquestes tasques. Al mateix temps, s’ha minimitzat el risc d’incendi en aquesta àrea de garriga, que abans d’aquesta netejada era un polvorí.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Antxon

    I com es diu la nena, que ha trobat la moneda ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: