[XIII Mucada] El “muquicipi” es mobilitza.

Concorregudíssima. La jornada electoral i el sus a la venda de camisetes va congregar un roll seguit de mucaires que, ordenadament, componien llargues cues tant per a aconseguir les camisetes commemoratives de la Mucada com per a exercir el seu sufragi. Els comicis muquicipals s’estrenaven enguany i més de tres-centes persones hauran elegit candidat a encarnar, a partir de l’any que ve i per dos anys consecutius, Much i Muca de Reig. Rere l’estela de les eleccions a Joan Mas i Dragut, la Muchal Foundation ha implantat aquest sistema de tria popular. Així ha estat com, en paral·lel al dia gran del 14 d’agost, s’ha començat una nova festa, dins la festa més novella del poble; més íntima però, com es va veure, ben amarada de sentiment mucal, bauxa macarruda i efluvis d’esperit birraic. Mítings dels candidats, camisetes roses del públic assistent, cerveses i llimonada, paperí rosa i la música del grup Perduts, varen avançar un parell de setmanes les vibracions del terratrèmol que, amb epicentre al puig de Reig, cada 14 d’agost sacsa tot Sineu.

Es calcula que ja s’hauran venudes més de mil cinc-centes camisetes, d’un total de tres mil que s’han fet enguany. Aviat es publicaran, per diferents canals digitals, els propers dies de venda, fins a liquidar existències.

Quant als resultats de les primeres Eleccions Muquicipals de la història, es faran públics el mateix horabaixa de la Mucada, com finalment ha establert l’organització. D’aquesta forma “es garantirà l’emoció, la intriga i les llagrimetes” de candidats, públic congregat, i Much i Muca sortints. Anit passada mateix, el jutge de Pau, Amador Camps, s’endugué l’urna, convenientment segellada, que romandrà sota la seva custòdia fins al moment del recompte. El compte dels vots es farà amb personal acreditat per la Muchal Foundation i amb el testimoni dels Much i Muca actuals (Biel Gacias Confit i Aina Ramis Serradora).

Tot just encetat el nou cicle mucal d’enguany, que continuarà amb els Tallers Mucals per a infants, dijous dia 28 de juliol i dijous dia 4 d’agost, fins a l’esclat final del dissabte de la Mare de Déu, ja es preveu una XIII Mucada entranyable.

One comment

  1. Retroenllaç: Què ha estat més notícia aquest 2016? [CULTURA i FESTES] |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: