Què hem de fer amb els externs que provoquen aldarulls en la piscina municipal?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta imatge idíl·lica i tranquil·la de la piscina no és habitual.

Ahir la convivència entre els usuaris de la piscina pública del poliesportiu Son Magí tornava fer guspires de per tots els costats. No és la primera vegada que els sineuers es queixen, i l’afluència d’externs a les piscines municipals de la part forana ha estat un tema recurrent en els mitjans de comunicació. Això no seria notícia si aquests visitants -procedents normalment del cinturó que envolta l’àrea de Palma- es comportassin cívicament. Però no és així. Aquests externs omplen la piscina amb grups nombrosos i, fins i tot, temps enrere, hi duien el pícnic i les begudes en neveretes portàtils.

Uns sineuers es queixaven que ahir els vestidors eren plens de brutor deixada per aquests grups (pèls, bolquers usats, compreses…) i que la tensió entre diferents grups de persones era tan palpable que no hagués estat rar arribar a les mans. Un grupet del clan s’enfrontà verbalment a la bibliotecària (que munta allà la bibliopiscina), i fins i tot la regidora Joana M. Mestre hagué d’intervenir. El vandalisme és cosa de cada dia: ahir, per exemple, un individu va rompre una porta d’un dels banys amb una coça. Per altra banda, s’ha de tenir en compte que certs comportaments afecten la higiene de la piscina (nadar vestits, com també feien ahir) o que certs incidents poden dur al tancament de la piscina durant 8 hores per motius sanitaris (per exemple un vòmit, com ha succeït de vegades).

S’hauran de pujar els preus moltíssim, desorbitadament, per als externs? Alguna cosa s’haurà de fer perquè els sineuers puguin gaudir d’una instal·lació que paguen amb els seus imposts, sense molèsties i, especialment, sense perill de rebre una bufetada.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

4 comments

 1. Patricia

  Mira q sa meitat de la gent q va amb jo no es de Sineu, pero ahir van fugir sa meva parella i es nin de sa piscina quan començaven a instalarse just aquest grupet. Una opcio seria algo aixi com que si no van amb un de Sineu o no tenen autoritacio municipal (previ pagament de tasa) no puguin ni accedir.

 2. Rebecca Mellor

  Como paso todos los dias en el polideportivo desde hace años he hablado de esta problematica simplemente decir que es una pena que unas instalaciones tan bonitas no las disfruten los sinevers
  Unos “clanes”palmesanos llevan años utilizando y abarcando la piscina casi como si fuera de un chalet privado de su propiedad y no se caracterizan por su educacion,y no entrare en otras particilaridades que espantan al resto de usuarios
  Dificil solucion
  Rebecca Mellor Profesora de tenis

 3. Joan Aguiló

  La col.laboració activa de la Guàrdia Civil i la Policia Municipal. Donar constància a la delegada del Govern. Demanar a L’Excm Aj de Sineu que faci uns cartells grans amb les prohibicions. Tenir un Guarda de Seguretat que ajudi a no permetre l’entrada o fer fora al primer que no compleixi les normes establertes.
  Limitar l’ús a Sineuers, habitants de pobles propers sense piscina i acompanyants és una opció vàlida!
  Ànims!

 4. Rafel

  El que s´ha de fer inmediatament es cridar a les forces de seguretat i que actuin sense contemplacions. Aquesta gent no entén altre llenguatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: