Quin comportament han de tenir obligatòriament els usuaris de la piscina de Sineu?

Les normes d'ús de les piscines estan ben establertes.

Les normes d’ús de les piscines estan ben establertes.

Els comportaments incívics d’alguns usuaris de la piscina de Sineu (fes clic aquí) han motivat una allau de respostes dels lectors (tant en el propi portal digital, com a Facebook) a la notícia que n’informava, suggerint certes mesures a prendre. Tanmateix, el comportament dels usuaris està ben regulat per llei.

Les normes que s’han de complir en el recinte d’una piscina d’ús col·lectiu no les posa qui gestiona la piscina (propietari –cas d’hotels i restaurants–, empresa concessionària –cas d’un poliesportiu–, Ajuntament, o altra entitat), sinó que són establertes per la pròpia legislació en matèria higiènico-sanitaria.

Així, a nivell autonòmic tenim el Decret 53/1995. El Capítol V d’aquest decret fa referència a les normes que han de complir els usuaris. En concret, l’article 29 estableix la prohibició de banyar-se amb calçat o amb roba no adequada (banyador), l’obligació de dutxar-se abans d’entrar a la zona de bany, la prohibició de menjar a la zona de les voreres, com també de fumar o d’entrar ampolles de vidre o altres envasos tallants o punxants, i la prohibició de deixar escombraries dins el recinte (el recinte inclou els vestuaris).

A nivell estatal fins fa poc no hi havia legislació, i tota la gestió sanitària de les piscines d’ús públic es basava en la normativa autonòmica. Fa poc menys de tres anys el Ministerio de Sanidad y Consumo va emetre el Real Decreto 742/2013.

Per tant, els usuaris han de tenir un comportament determinat, higiènic, per la senzilla raó que hi obliga la legislació.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: